Rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estäminen

Kukapa haluaisi yrityksensä tulevan käytetyksi hyväksi rikollisiin tarkoituksiin tai saada viranomaisten määräämiä sanktioita, jotka vahingoittavat myös yrityksen mainetta? Ei kukaan. Rahanpesun estämisestä onkin tullut osa liiketoimintaa.

Rahanpesun tarkoituksena on peittää varojen alkuperä tai niiden tosiasialliset omistajat tai edunsaajat. Rahanpesun vastaisen sääntelyn noudattaminen on jatkuva haaste nopeasti kehittyvässä sääntely-ympäristössä. Me tarjoamme tähän käytännönläheisen ja kustannustehokkaan ratkaisun huomioiden jokaisen asiakkaan yksilölliset tarpeet.

Jatkuvat muutokset rahanpesun estämistä koskevassa sääntelyssä ovat luoneet yrityksille entistä laajemmat velvollisuudet estää rahanpesua ja terrorismin rahoittamista sekä ilmoittaa viranomaisille epäilyttävistä liiketoimista. Rahanpesun estämisen tiimillämme on vahva osaaminen muuttuvasta sääntely-ympäristöstä. Laajalla kokemuksellamme autamme sinua minimoimaan riskit yksinkertaisilla ja yksilöidyillä prosesseilla, laatimaan dokumentit ja hoitamaan yhteistyötä valvontaviranomaisten kanssa.

Olemme neuvoneet eri tyyppisiä ja kokoisia finanssialan toimijoita ja muita yrityksiä rahanpesun sekä terrorismin estämistä koskevan sääntelyn toimeenpanemisessa käytännön liiketoiminnan tasolle sekä toimilupaprosessien yhteydessä. Asiakkaisiimme kuuluu finanssialan toimijoita kuten suomalaisia ja ulkomaisia pankkeja, maksunvälitysyrityksiä, kulutusluotto- ja yritysrahoitusyhtiöitä, vakuutusyhtiöitä, rahastoyhtiöitä, sijoituspalveluyrityksiä, valuutan vaihtajia, virtuaalivaluutan tarjoajia, mutta myös laajasti yrityksiä finanssialan ulkopuolelta, kuten esim. autokauppiaita, kiinteistönvälittäjiä, kirjanpitäjiä ja perintätoimistoja.

Neuvomme kaikissa rahanpesun estämistä koskevan sääntelyn noudattamiseen liittyvissä kysymyksissä– sisäisten käytäntöjen ja menetelmien laatimisesta aina koulutusohjelmien suunnitteluun ja asiakkaiden tunnistamiseen. Tarjoamme palveluitamme suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi ja olemmekin tehneet runsaasti yhteistyötä etenkin pohjoismaisten yritysten kanssa.

Huolimatta siitä, onko asiakas globaali konserni, pienempi perheyritys tai jotain siltä väliltä – tarjoamme ratkaisuja kohtaamiisi riskeihin, ottaen huomioon liiketoimintasi luonteen ja laajuuden.

Palvelumme

  • Neuvonta suomalaista ja eurooppalaisista rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämistä koskevaa sääntelyä koskevissa kysymyksissä
  • Rahanpesun estämistä koskevan sääntelyn edellyttämien toimintaohjeiden ja riskiarvion laatimisessa
  • Rahanpesun estämistä koskevan ja sääntelyn edellyttämien käytäntöjen suunnittelussa
  • Koulutukset rahanpesun estämistä ja asiakkaan tuntemista koskevissa kysymyksissä (henkilökohtaisesti, webinaarit, e-learning, henkilökunnalle ja asiamiehille sekä johdolle)
  • Neuvonta rahanpesua koskevissa riskeissä
  • Terrorismin rahoittamisen estämisessä
  • Asiakkaan tunnistaminen korkean riskin tilanteissa
  • Epäilyttävän liiketoimien selvittämisessä ja ilmoittamisessa

Tiimimme

Katariina Pesonen, Emilia Lostedt, Jesse Kinnaslampi ja Oili Palsila.

Back to Top