Kimmo Suominen on nimitetty Counseliksi – Juridiikan rooli korostuu myös urheilun ja viihteen alalla

25.10.2021

Immateriaalioikeuden, yritysjärjestelyiden, riidanratkaisun sekä urheilun ja viihteen juridiikan asiantuntija Kimmo Suominen vahvistaa myös Lexian Startup-palveluita.  

Pitkällä urallaan asianajoalalla Kimmo on erikoistunut immateriaalioikeuksiin, yritysjärjestelyihin sekä markkinointi- ja urheiluoikeuteen. Lisäksi hän on avustanut asiakkaitaan lukuisissa oikeudenkäynneissä sekä välimiesmenettelyissä.

Lexiassa Kimmo keskittyy immateriaalioikeudellisten toimeksiantojen ja yritysjärjestelyjen lisäksi auttamaan urheilun ja viihdeteollisuuden asiakkaita. Lexia palvelee viihdealan toimijoita, kuten artisteja, tapahtumanjärjestäjiä ja tuotantoyhtiöitä sekä urheilualaa, kuten huippu-urheilijoita ja urheilujärjestöjä muun muassa tuotanto- ja sponsorointisopimusten kirjavassa maailmassa. Myös eSports- sekä pelialan yritykset kuuluvat Lexian kasvavaan ja kansainvälistyvään asiakaskuntaan.

”Urheilukin on nykyään liiketoimintaa ja osa viihdeteollisuutta. Juridiikka on alalla koko ajan suuremmassa roolissa liittojen, seurojen ja järjestöjen toiminnan ammattimaistuessa. Urheilutoiminnan pitää olla kaikilta osin myös oikeudellisesti kestävää, mukaan lukien niin sopimukset, päätökset, säännöt kuin kurinpitomenettelytkin. Se on urheilijoiden ja kaikkien toimintaan osallistuvien edun mukaista”, Kimmo sanoo.

Kimmon asianajotyön vahvuuksia ovat laaja näkemys sekä kokemus. Kauppakorkean mukanaan tuomat opit sekä kokemus liike-elämästä näkyvät liiketoimintalähtöisenä lähestymistapana. Asiakas ja asiakkaalle parhaat ratkaisut ovat Kimmolla aina työn ytimessä.

”Kimmon myötä saamme vahvistusta Lexian IP- ja TMT-praktiikoihin sekä uudenlaista pelitaustaa. Media- ja sisältöalan nousu on ollut kovaa viime vuosina, ja koronatilanteen parantuessa perinteisemmät urheilu- ja muut tapahtumasektorit ovat keskeisiä kasvualoja. Kimmolla on myös laajaa kokemusta startup-yritysten juridisista haasteista ja mahdollisuuksista”, partner Markus Myhrberg sanoo.

Oikeustieteellisen tutkinnon lisäksi Kimmo on suorittanut kauppatieteiden maisterin tutkinnon sekä kansainvälisen LL.M. -tutkinnon (Master of Laws) immateriaalioikeuteen liittyen.

Sivutyönään Kimmo hoitaa monipuolisia luottamustehtäviä: hän istuu useiden kasvuyhtiöiden hallituksissa sekä muun muassa Porin Ässien ja 4H-liiton hallituksessa. Kimmo on urheilun oikeusturvalautakunnan jäsen, Suomen Pesäpalloliiton kurinpitopäällikkö, Suomen voimisteluliiton kurinpitovaliokunnan puheenjohtaja ja Suomen jääpalloliiton kurinpitolautakunnan puheenjohtaja.

Lisätiedot:

Markus Myhrberg, partner, puh. +358 40 505 5343, markus.myhrberg@lexia.fi

Back to Top