Lexiaan kaksi osakasta kansainvälisen liikejuridiikan huipulta

21.08.2019

 • Asianajaja Saara Ryhtä ja asianajaja Susanna Sariola on kutsuttu Lexia Asianajotoimisto Oy:n osakkaiksi 1.7.2019 alkaen.
 • Ennen asianajouralle siirtymistä Saara Ryhtä ja Susanna Sariola toimivat pitkään kansainvälisten yhtiöiden liiketoimintojen ytimessä vaativissa laki-, kehitys- ja johtotehtävissä.   
 • Liiketoimintaosaamisen, asiakaskeskeisyyden ja kansainvälisen juridiikan hallitseminen on asianajoalalla yhdistelmänä vieläkin harvinaista, mutta asiakkaille yhä tärkeämpää.

Liiketoiminnan tahti kiihtyy ja arvo luodaan yhä useammin kansainvälisissä verkostoissa. Moderni asianajotoimisto luo asiakkaille arvoa kartoittamalla liiketoimintamahdollisuuksia ja ennakoimalla riskejä.

”Asiakkaiden auttaminen menestymään vaatii liiketoiminnallista pelisilmää ja tiimin huippuosaajia eri oikeudenaloilta. Saara ja Susanna ovat kokeneita ja ratkaisukeskeisiä asianajajia, jotka tuntevat nykypäivän bisneksen”, sanoo Lexian hallituksen puheenjohtaja, partneri Mikko Räsänen.

Yhä useammin yritys hakee asianajokumppanilta juridisen osaamisen lisäksi näkemystä ja kykyä ennakoida. Lexia on vastannut asiakkaiden tarpeisiin kehittämällä erilaisia palvelumalleja perinteisen toimeksiantopohjaisen tekemisen lisäksi.

Lexia tarjoaa jatkuvan palvelun konseptillaan kustannustehokkaan tuen arjen lakihaasteiden hoitamiseen ja sparrauskumppanin liiketoiminnan kehittämiseen.

”Palvelukonseptien kehittäminen asiakaslähtöisesti iski voimalla IT-puolelle jo 20-vuotta sitten, ja nyt sama ajattelutapa alkaa näkyä myös asianajotoimistoissa. Lexia-urani aikana yritys on ottanut isoja strategisia askelia kohti nykyaikaisia palvelumalleja ja asiakaslähtöisyyttä”, sanoo Ryhtä, joka vetää Lexian jatkuvien palveluiden liiketoimintayksikköä.

”Liiketoiminta tapahtuu yhä enemmän erilaisissa verkostoissa globaalisti ja teknologinen kehitys on nopeaa. Näihin liittyvien riskien sekä mahdollisuuksien hallinta on liiketoiminnan ytimessä ja juridiikan on kuljettava käsi kädessä bisneksen kanssa”, sanoo Susanna Sariola, jonka osaaminen kansainvälisestä sopimusjuridiikasta on suomalaisittain ainutlaatuista.

Fakta: Saara Ryhtä
 • Liittyi Lexiaan helmikuussa 2016.
 • ­Tehnyt pitkän uran mm. Fujitsu Finlandin lakiasiainjohtajana ja johtoryhmän jäsenenä. 
 • Corporate advisory sekä yritys- ja rahoitusjärjestelyt -praktiikan vetäjä, jatkuvien palveluiden liiketoimintayksikön vetäjä.
 • Osaamisalueet: Corporate Advisory ja yritys- ja rahoitusjärjestelyt, ICT ja teknologia, hankinta ja ulkoistukset, julkiset hankinnat, sopimusoikeus ja immateriaalioikeus.

  Lue Saaran haastattelu >>
Fakta: Susanna Sariola
 • Liittyi Lexiaan helmikuussa 2017.
 • ­Tehnyt pitkän uran Microsoftilla ja Nokialla vastuujuristina sekä eri liiketoimintayksiköiden johtoryhmien jäsenenä.
 • Kansainvälisten ja vaativien sopimusten erityisasiantuntija.
 • Osaamisalueet: ICT ja teknologia, hankinta ja ulkoistukset, sopimusoikeus.

  Lue Susannan haastattelu >>

Lisätiedot:

Mikko Räsänen, hallituksen puheenjohtaja, partneri, puh. +358 40 764 2897, mikko.rasanen@lexia.fi

Tuija Hirvonen, viestintäasiantuntija, puh. +358 40 136 6711, tuija.hirvonen@lexia.fi

Back to Top