Saara Ryhtä Lexian partneriksi: ”Juridiikka on liiketoimintaa varten”

21.08.2019

Lexia on kutsunut kokeneen yritysjuridiikan ammattilaisen, asianajaja Saara Ryhdän partneriksi. Saara vetää Corporate Advisory ja M&A-praktiikkaa sekä Lexian jatkuvien palveluiden liiketoimintoja. Jatkuvat palvelut ovat strategisesti merkittävä osa Lexian liiketoimintaa.


”Viimeisen kolmen vuoden aikana Lexia on tehnyt isoja strategisia linjauksia ja mennyt vielä voimakkaammin siihen suuntaan, jota itsekin hain tullessani taloon. On mahtavaa päästä toteuttamaan Lexian rohkeaa strategiaa ja toimialan muutosta partnerina”, Saara sanoo.


Lexian toimitusjohtaja Samuli Koskela luonnehtii Saaraa erittäin kokeneeksi yritysjuristiksi ja liiketoimintajohtajaksi. Ennen Lexiaa Saara teki pitkän uran yritysmaailmassa mm. Fujitsu Finlandin lakiasiainjohtajana ja johtoryhmän jäsenenä.


”Asiakkaat arvostavat Saarassa ainutlaatuista yritysjuridiikan kokemusta, tinkimätöntä asiakaslähtöisyyttä ja vahvaa näkemystä liiketoiminnasta. Johtajana Saara on konkari, ja Lexialla hänen osaamistaan arvostetaan niin junioreiden kuin senioreidenkin parissa”, Samuli sanoo.


Saaran Fujitsu-uran aikana ICT:ssä siirryttiin ostamaan palveluita kokonaisvastuullisilla, skaalautuvilla ja kiinteähintaisilla konsepteilla. Asiakkaat saivat unohtaa tietotekniikkahuolensa ja keskittyä rauhassa liiketoimintoihinsa.

”Palvelukonseptien kehittäminen asiakaslähtöisesti iski voimalla IT-puolelle jo 20 vuotta sitten, ja nyt sama ajattelutapa alkaa näkyä myös asianajotoimistoissa”, Saara sanoo.


Monella yrityksellä on tarve juridiselle tuelle, mutta perinteiset tavat hankkia osaamista eivät aina toimi. Työsuhteeseen on haastavaa löytää lakimiehiä, jotka hallitsevat kaikki tarvittavat juridiikan osa-alueet ja tuen ostaminen asianajotoimistosta aina toimeksianto kerrallaan on työlästä.

”Jatkuvissa palvelumalleissa asiakas saa rusinat pullasta, kun yhteyshenkilönä ja nimikkojuristina toimii asiakkaan liiketoimintaan perehtynyt lakimies ja tutun ihmisen kautta on sujuvasti käytettävissä ison asianajotoimiston koko osaaminen”, Saara jatkaa.

Mahdollistavaa juridiikkaa

Perinteisesti juristin puhelin soi silloin, kun kriisi on jo päällä. Kumppanuuden myötä asiakkaan liiketoiminnan hyvin tunteva asiantuntija voi ongelmanratkaisun ohella osoittaa myös juridisia mahdollisuuksia, joilla voi realisoida kasvua. Kriisitkin jäävät vähemmälle, kun ongelmat havaitaan hyvissä ajoin ja hoidetaan ennakoivasti kuntoon.

”Olen aina ollut yritys- ja bisnesjuristi. Olen kaikessa tekemisessäni liiketoimintalähtöinen. Juridiikka on kuitenkin olemassa liiketoimintaa varten eikä toisin päin”, Ryhtä sanoo.

Back to Top