Itävaltalainen Pfeifer osti pohjoissuomalaisen Pölkky Oy:n – Lexia kumppanina yrityskaupoissa

28.04.2023

Euroopan johtaviin puunjalostusyrityksiin kuuluvan itävaltalaisen Pfeiferin ja Pohjois-Suomen suurimman yksityisen puunjalostajan Pölkky Oy:n välillä lyötiin lukkoon merkittävä yrityskauppa joulukuussa 2022. Kauppa varmistaa molempien yritysten kannattavan kasvun ja kehittymisen. Onnistuneen yrityskaupan varmistamiseksi Pfeifer luotti Lexiaan juridisena kumppanina, ja sai kaikki tarvittavat palvelut yrityskaupan tueksi.

Pohjois-Suomen merkittävimpiin työnantajiin kuuluva puunjalostusyritys Pölkky Oy yhdistyy itävaltalaiseen Pfeiferiin, kun Pfeifer Holding GmbH allekirjoitti sopimuksen Pölkky Oy:n ostosta joulukuussa 2022. Yrityskauppa on merkittävä molemmille osapuolille. Kauppa vahvistaa Pfeiferin asemaa yhtenä Euroopan johtavista puunjalostusyrityksistä ja auttaa sitä vastaamaan kansainväliseen kilpailuun yhä paremmin. Pölkky on ollut perustamisestaan eli vuodesta 1968 saakka Virranniemen perheen omistuksessa. Perheyritykselle yrityskauppa merkitsee kehityspotentiaalin vahvistumista sekä mahdollistaa Pölkylle kannattavan kasvun jatkumisen. Pölkyn brändi, johto ja toiminnot jatkuvat ennallaan myös yrityskaupan jälkeen.

Kokonaisvaltainen kumppani yrityskaupan tukena

Yrityskaupan järjestelyissä Lexia toimi Pfeiferin kumppanina. Mittaviin yrityskauppoihin sisältyy aina paljon asiantuntemusta vaativia osa-alueita ja kaupan onnistumisen sekä sujuvuuden varmistamiseksi tarvitaan niin juridisia palveluita kuin talous- ja veroneuvontaa. Lexia toimi Pfeiferin kokonaisvaltaisena kumppanina ja onnistui tukemaan yrityskaupan toteuttamista niin, että kaikki tarvittava tuki hoitui yhden kontaktin kautta. Lexian taustalla toimi luotettuja kumppaneita alihankkijoina, taloudellisesta neuvonnasta vastasi Hill Audit Oy ja vero-oikeudellisista asioista Alder & Sound Oy. Asiakkaan näkökulmasta kokonaisuus kuitenkin hoidettiin niin, että kaikissa yrityskauppaan liittyvissä yksityiskohdissa voitiin asioida yhden kumppanin eli Lexian kanssa. ”Lexian erittäin kokenut tiimi tuki neuvotteluja ja helpotti näin yrityskaupan läpivientiä. Käytännössä Lexia johti koko neuvonantajakuntaa, jolloin meillä yrityksen johdossa oli mahdollista keskittyä hankkeen kaupalliseen puoleen. Neuvottelujen kiireisimpinäkin aikoina reagoitiin nopeasti ja projekti eteni sujuvasti koko ajan”, kiittelee yritysjärjestelyistä vastannut Pfeifer Holzin toimitusjohtaja Josef Dringel.

Meillä Lexialla on vahva asiantuntemus yritysjärjestelyistä ja olemme hoitaneet menestyksekkäästi lukuisia yrityskauppoja sekä niihin liittyviä rahoitus- ja sopimusjärjestelyjä yritysten, yhteisöjen, sijoittajien ja rahoittajien tukena. Haluamme tarjota mielenrauhaa ja helppoutta monimutkaisten kokonaisuuksien läpiviemisessä. Kokonaisvaltaisena kumppanina autamme asiakkaitamme menestymään.

Palvelemme valtakunnallisesti ja paikallisesti Pohjois-Suomessa, Oulun toimipisteessämme – ota yhteyttä ja selvitetään, miten voimme tukea teidän liiketoimintaanne! >> https://www.lexia.fi/fi/ota-yhteytta/

Back to Top