Yrityssaneeraus

Onnistuneen saneerausohjelman myötä uuteen nousuun

Riittävän aikaisen vaiheen toteutus, yhtiön johdon sitoutuminen ja uusi omistajataho varmistivat yrityssaneerauksen onnistumisen.

Avustimme asiakastamme yrityssaneerauksessa, jossa saneerattava yritys oli velkaantunut merkittävästi nopean laajenemisen seurauksena.

Yritys teki saneeraushakemuksensa riittävän ajoissa ja näin saneerauksessa päästiin liikkeelle sujuvasti ja pikaisesti. Saneerausta helpotti merkittävästi myös yhtiön johdon oma panostus operaatioon, sekä tahtotila asioiden ratkaisemiseksi joustavasti ja nopealla aikataululla. Selvittäjänä toiminut Lexian asianajaja päätti kytkeä saneeraukseen mukaan pikaisesti myös merkittävät rahoittajat, jotta menettelyn aikainen rahoitus saatiin turvattua ja saneerausmenettely käynnistyi sujuvasti.

Saneerausohjelman laatimisessa yhtiön oma satsaus ja johdon perustellut näkemykset olivat ensiarvoisen tärkeitä. Kun tietotaito ja tahto yhdistettiin rahoittajien positiiviseen näkemykseen, saneerausohjelma muotoutui kaikkien osapuolten kannalta järkeväksi. Ja mikä tärkeintä, myös toteutuskelpoiseksi.

Lähtökohtana oli, ettei saneerausvelkoja käytännössä leikattu vaan maksuaikaa pidentämällä velkojen pääomat suoritettiin ohjelman aikana. Yhtiö pystyi tarkan talouskuurin ja liiketoiminnan kasvun vuoksi suoriutumaan ohjelmasta erinomaisesti.

Lopputulos oli kaikkien kannalta paras mahdollinen: yhtiön uusi omistajataho maksoi kaikki saneerausvelat korkoineen ja saneeraus voitiin lopettaa ennen ohjelman päättymistä.

Back to Top