Tervetuloa Lexian järjestämään maksuttomaan Webinaariin 29.5.2024: Maksuvaikeudet rakennusalan sopimussuhteissa – Sopimusehdot ja käytäntö

26.03.2024

Sopijakumppanin maksuvaikeustilanteet koskettavat jossain muodossa lähes kaikkia rakennusalan toimijoita. Urakoitsijan tai alihankkijan maksuvaikeus- ja konkurssitilanteet muodostavat usein varsin hankalia tilanteita, joiden ratkomiseen tarvitaan paitsi YSE-ehtoja, myös insolvenssioikeuden ymmärrystä, avointa vuorovaikutusta ja käytännöllistä lähestymistapaa. Webinaarissamme aihetta tarkastellaan paitsi sopimusehtojen ja juridiikan kautta, myös käytännön näkökulmasta – miten erilaiset maksuvaikeustilanteet rakennusalalla tyypillisesti ilmenevät, millaisia toimenpiteitä osapuolilla on käytettävissään ja miten konkurssilaki vaikuttaa osapuolten välisiin suhteisiin.

Aihealueina toimivat muun muassa:

  • Sopijakumppanin maksuvaikeustilanteet – varoitusmerkit ja ennakointi
  • YSE-ehtojen keinot maksuvaikeustilanteiden selvittämiseen ja ratkomiseen
  • Konkurssin vaikutukset ja urakan loppuunsaattamismenettely
  • Konkurssissa noudatettavien säädösten ja periaatteiden vaikutukset urakkasuhteeseen – pesänhoitajan terveiset
  • Käytännön ongelmatilanteita takuuaikaan, vakuuksiin ja vakuutuksiin liittyen

Webinaari on tarkoitettu kaikille rakennusurakoiden ja urakkasopimusten parissa työskenteleville – sekä tilaajille että alihankintatyötä teettäville urakoitsijoille. Ilmoittaudu mukaan alla olevasta linkistä!

Webinaarissa asiantuntijoina toimivat Lexian rakennusjuridiikan sekä insolvenssioikeuden asiantuntijat:

Missä ja milloin?

  • Zoomissa keskiviikkona 29.5.2024 klo 9.00-10.30
Back to Top