Vauhdilla kasvava Lexia Asianajotoimisto nappasi IPR:n ja tuotekehityksen huippuosaajan ja satsaa tulevaisuuden tapoihin palvella asiakkaita

17.11.2017

Kimmo Oila (DI, tuotantotalous, OTK) on kutsuttu asianajotoimisto Lexian osakkaaksi. Hänen vastuualueensa Lexiassa pitää sisällään muun muassa tuotekehitystä erityisesti siitä näkökulmasta, miten asianajotoimisto voi vastata diginatiivien tulevaisuuden tarpeisiin. Lexia on prosentuaalisesti nopeimmin kasvava asianajotoimisto Suomessa. Tavoitteena on toimia suunnannäyttäjänä koko alalle. Kimmo Oila aloittaa tehtävässä 20.11.2017 alkaen.

 

Kimmo Oila on diplomi-insinöörisieluinen juristi, joka on koko uransa vastannut isojen asianajotoimistojen strategiatyöstä sekä ollut mukana useiden teknologiayritysten kasvutarinoissa. Hän on toiminut toimitusjohtajana asianajotoimisto Juridiassa ja hallituksen puheenjohtajana Juridia Bützowissa sekä Evershedsillä. Oila on ollut mukana toimialan kahdessa suurimmassa yhdistymisessä vieden ne läpi onnistuneesti. Samaan aikaan hän on laajentanut startup-yrityksissä ymmärrystään tulevaisuuden yritysten liiketoiminnallisista tarpeista.

 

Nyt Oilan rooli Lexiassa on pohtia ja toteuttaa muun muassa sitä, miten teknologialla ja asiakaskeskeisellä liiketoiminnalla voidaan vastata tulevaisuuden juridisiin tarpeisiin. Asianajotoiminnan ulkopuolella hän on kehittämässä uutta, tekoälypohjaista palvelukonseptia pienille ja keskisuurille yrityksille sekä erilaisille yrityskiihdyttämöille.

 

”Teekkarin oli helppo rakastua Lexiaan, sillä sen innovatiivinen ote herätti kiinnostukseni. Halusin tehdä myös muuta kuin pelkkää asianajotoimintaa, ja tämä on mahdollista tulevaisuuteen investoivassa Lexiassa. Lakibisnes on toiminut liian pitkään samalla kaavalla. Nyt on aika uudistaa alan toimintatapoja, ja Lexia on tässä työssä edelläkävijä. Uuden kehittäminen on ollut vahvasti läsnä kaikissa työtehtävissäni, ja näin tulee olemaan myös jatkossa. En ole varmasti ainoa asianajaja, joka odottaa innolla liittymistä Lexian ammattilaisten joukkoon”, Kimmo Oila toteaa.

 

”Asianajajat tulevat palvelemaan asiakkaita viiden vuoden kuluttua täysin eri tavalla kuin nyt. Kimmo on mukana alan tuotekehitystoiminnassa ja hänen tavoitteenaan on lanseerata lähitulevaisuudessa uudenlaisia palvelukokonaisuuksia asiakkaille, jotka tarvitsevat ja haluavat ostaa lakipalveluja nykyaikaisella tavalla. Teknologia, digitaalisuus ja yhteistyö eri toimialojen kumppaneiden kanssa ovat keskeisessä roolissa kehitteillä olevissa palveluissamme. Olimme Oilan kanssa keskustelut aloittaessamme heti samalla sivulla siitä, mihin suuntaan toimintaa halutaan viedä”, Lexian toimitusjohtaja Samuli Koskela sanoo.

 

”Kutsuimme Kimmo Oilan Lexian osakkaaksi ja mukaan strategiatyöhömme, koska hän näkee asianajotoiminnan tulevaisuuden samoin kuin me. Olemme luomassa uusia liiketoimintamalleja ja luotsaamassa toimintaamme kohti vahvaa kasvua, ja tässä Oilan kokemus ja osaaminen on Lexialle arvokasta. Vaikka kasvamme huomattavasti markkinaa nopeammin, haluamme kasvaa kannattavasti ja pysyä ketteränä. Pystymme tekemään nopeita päätöksiä ja suuntaamaan liiketoimintaamme vapaammin kuin perinteiset ja kansainvälisessä ohjauksessa olevat toimistot”, Lexian perustajaosakas ja hallituksen puheenjohtaja Mikko Räsänen kertoo.

 

Lexian henkilökunnalla on harvinaisen paljon tuplatutkintoja, ja henkilökuntaa koulutetaan säännöllisesti myös bisnesosaamisen osalta. Tähän kiinnitetään myös rekrytoinneissa erityistä huomiota.

 

”Pelkkä juridinen osaaminen ei enää riitä, joten arvostamme oikeanlaisen asenteen ja persoonan lisäksi monialaista osaamista, joka tuo lisäarvoa asiakkaalle asti. Tarjoamme kukoistavan kasvualustan ammattilaisille, jotka haluavat täydentää juridista osaamistaan myös muunlaisilla taidoilla”, toteaa toimitusjohtaja Koskela.

 

Lisätiedot:

Samuli Koskela, toimitusjohtaja, osakas, puh. 040 588 8323, samuli.koskela@lexia.fi

Kimmo Oila, osakas, puh. 050 565 8968, kimmo.oila@lexia.fi

 

Back to Top