Ulkopuolinen asiantuntija takaa onnistuneen yhtiökokouksen taloyhtiössä

27.03.2015

Lexia

Kutsut jokakeväisiin yhtiökokouksiin kolahtavat juuri nyt postiluukuista. Yhtiökokous on taloyhtiön ylin päättävä elin ja osakkaan tärkein vaikutuskanava. Siellä vahvistetaan tilinpäätös ja talousarvio, päätetään merkittävistä remonteista ja hankinnoista sekä yhtiövastikkeen suuruudesta. Kyse on jokaisen osakkaan rahoista ja omaisuudesta.

 

Erimielisyydet ja riitely ovat valitettavasti arkea monissa suomalaisissa asunto-osakeyhtiöissä. Useimmiten ongelmat taloyhtiöissä liittyivät osakkaiden yhdenvertaisuuteen tai kunnossapitovastuun jakamiseen.

 

– Kun oikeusministeriö viime vuonna selvitti asiaa, kertoi joka kolmas kyselyyn osallistunut osakas, että taloyhtiössä on toistuvia erimielisyyksiä ja riitoja. Tällöin on vaarana, että yhtiökokouskin muodostuu taistelukentäksi ja tärkeät asiat jäävät sivuseikoiksi, sanoo Lexian kiinteistölakimies Tiina Hallberg.

 

Hyvä tapa ehkäistä riitatilanteita ja edistää hyvää hallintotapaa taloyhtiössä on kutsua yhtiökokouksen puheenjohtajaksi ulkopuolinen asiantuntija eli esim. paikallinen asianajaja tai muu asiantuntija.

 

Annamme mielellämme lisätietoja: Arto Kaikkonen

Back to Top