Sami Rintala

Partner, praktiikan vetäjä, Helsinki

Yhteystiedot

Puh: +358 10 4244 218

Gsm: +358 50 487 2031

Sähköposti: sami.rintala@lexia.fi

Praktiikat

ICT ja teknologia, Immateriaalioikeus

The Legal 500 - The Clients Guide to Law Firms

Johdan Lexian Digital- ja it-ulkoistukset -tiimiä. Osaamisalueisiini kuuluvat myös immateriaalioikeudet, tietosuoja ja media.

 

Minulla on laajaa kokemusta asiakkaiden neuvomisesta ja vaativien kaupallisten transaktioiden neuvotteluista liittyen teknologiaan ja immateriaalioikeuksiin. Työkokemukseeni kuuluu strategiset ja globaalit IT-projektit eri toimialoilla, mukaan lukien laajat IT-infrastruktuuri ja sovelluskehitys- ja ylläpidon ulkoistamiset, järjestelmätoimitukset, pilvipalvelut sekä tietoturvaan- ja tietosuojaan kuuluvien toimeksiantojen hoitaminen. Neuvon asiakkaita heidän transaktioidensa kaikissa vaiheissa aina strategian kehittämisestä ja tarjouksen valmistelusta lopullisiin sopimusneuvotteluihin ja implementointiin asti.

 

Mielestäni luotettava ja aidosti liiketoimintaan lisäarvoa tuottava oikeudellinen neuvonta on aina rakennettu kaupalliselle toteutettavuudelle ja perusteelliselle toimialan tuntemiselle. Hyvien sopimusten ja muiden juridisten ratkaisuiden aikaansaamiseen vaaditaan myös ihmistuntemusta, mutkatonta tiimityötä sekä liiketoimintaympäristön että myös vastapuolen intressien ymmärtämistä. Tavoitteeni ei ole vain sopimusehtojen laatiminen, vaan taustani yritysjuristina saa minut etsimään asiakkaan kannalta parhaan mahdollisen kaupallisen ratkaisun. Tehtäväni on opastaa asiakasta fokusoimaan asioihin, joilla on tosiasiallista merkitystä hänen liiketoiminnalleen.

 

Ennen liittymistäni Lexiaan työskentelin Nokialla Legal Directorina vastaten Nokian Information Capability Management sekä Indirect Sourcing -yksiköiden lakiasioista globaalisti. Niiden kahdeksan vuoden aikana, joina työskentelin Nokialla, saavutin syvällisen ymmärryksen globaalien IT- ja hankintayksikköjen toimintojen liikkeenjohtamisesta olemalla osa niitä johtoryhmiä, joiden toimintojen tuesta vastasin. Ennen Nokialla oloa työskentelin useita vuosia asianajotoimisto Hannes Snellmanin teknologia ja immateriaalioikeus -ryhmässä.

 

Chambers and Partners suosittelee Sami Rintalaa Europe 2019 -julkaisussaan >>

 

Legal 500 suosittee Sami Rintalaa EMEA 2018 -julkaisuissaan >>

Back to Top