Pyöränkumin paikkaaja -blogi: Tavoite saavutettu, mutta eihän se riitä

29.11.2018

Ei kahta ilman kolmatta, sanoo vanha kansa. Yleensä ovat kovin viisaitakin. Kun tähän sairaiden lasten auttamiseen hurahtaa, seurauksena on jo kolmas matka Pariisiin ensi kesänä. Vuoden 2018 tiimin varojen keräyksen lopputulos on niin mahtava, ettei juuri nyt oikein löydy edes sanoja sen kuvaamiseen.

 

Vuoden 2018 lahjoitusgaalassa Turussa julkistettiin syyskuussa kaikkien Suomen tiimien keräyssumma, joka oli yhteensä 886 372 euroa. Varoista Suomen Lasten syöpäsäätiö Aamu saa 620 460 euroa ja Sylva Ry loput 265 912 euroa. Kyllä kapteenin sydän sykki ylpeänä, kun  yhteissummasta Helsingin tiimin keräämä osuus oli lähes 200 000 euroa. Siinä sitä on haastetta ensi vuoden tiimille!

 

Erityisen hyvä fiilis on luonnollisesti siitä, että jokainen euro menee pienten, vakavasti sairaiden lasten auttamiseen. Se on kuitenkin SE juttu kaiken tämän treenaamisen ja Pariisin pyöräilyn taustalla. Ilman sitä tämä ei olisi ollenkaan näin hienoa.

 

Uusi kausi on jo startannut uusien kapujen ja tiimiläisten osalta. Jokunen veteraanikin joukkoon on päässyt, mutta suurin osa porukasta on taas uusia. Olen kovin tyytyväinen, sillä sain houkuteltua Lexiasta toisenkin pyöräilijän mukaan ensi kesän pyöräretkelle Pariisiin. Kollegani Arto Kaikkonen innostui asiasta, haki mukaan ja pääsi tiimiin kaverikseni. Nykyisin lounas- ja muut keskustelut Arton kanssa liittyvät paitsi duunijuttuihin myös pyöräilyn ihmeelliseen maailmaan. Hyvä tästä tulee ja tsemppiä Artolle!

 

Tulemme Arton kanssa – yhdessä tai erikseen – kirjoittelemaan juttuja blogiin matkan varrella treenaamisesta, valmistautumisesta matkaan, uusista pyöristä ja itse pyöräilystämme ensi kesänä. Kannattaa pysyä mukana!

Saksassa reitti kulki isojen maissipeltoalueiden läpi, joissa korkeat maissit suojasivat toivotulta tuulenvireeltä mutta eivät paahtavalta auringolta. Vaikka kuumuus ei kaikista tuntunut hyvältä, niin kaikki olivat yksimielisiä siitä, että aurinko voittaa vesisateen.

Päivän aikana tehtävät reittimuutokset ovat huollolle haasteellisia, koska ruoka valmistetaan sovittuun aikaan arvioituun taukopaikkaan. Helteessä ruoka menee pilalle nopeasti, jos reittimuutoksesta tulee pitkä.

 

Back to Top