Suomalainen musiikki on museonsa ansainnut – Lexia ja musiikkimuseo Fame yhteistyöhön

19.10.2018

Suomalainen musiikki on museonsa ansainnut - Lexia ja musiikkimuseo Fame yhteistyöhön

Syksyllä 2019 Helsingissä kauppakeskus Triplaan avattava musiikkimuseo Famessa esitellään suomalaisen musiikin esittäjiä, säveltäjiä ja esiintyjiä eri vuosikymmeniltä. Museossa esitellään yli 200 suomalaista artistia ja kokoonpanoa musiikkivideoiden, haastattelujen, valokuvien ja henkilötarinoiden muodossa. Myös kävijät pääsevät osallistumaan soittamalla ja laulamalla eli perinteinen, hillitty museokierros on kaukana Famen modernista museokokemuksesta.    

 

Lexia ja Fame ovat nyt sopineet yhteistyöstä, jonka myötä Lexia on musiikkimuseon juridinen kumppani eli avustamme museota kaikkiin yritysjuridiikkaan liittyvissä asioissa.

 

– Famen tapaan myös me Lexiassa uudistamme toimialaamme uusin ratkaisuin, joten yhteistyö Famen kanssa sopii meille erinomaisesti. Viihteen juridinen maailma on meille entuudestaan hyvin tuttu, sillä olemme huolehtineet useiden artistien juridiikasta. Lexian sydän sykkii muutenkin vahvasti musiikin tahdissa. Henkilöstömme harrastaa musiikkia eri tavoin esimerkiksi kuoroissa ja osakkaamme Olli Kiuru kuuluu Savonlinnan Oopperajuhlien hallitukseen. Haluamme olla mukana kunnioittamassa suomalaista musiikkia kaikissa sen muodoissa, sanoo asiakkuusjohtaja Jukka Jaakkola.

 

Famen suunnittelussa on otettu mallia ja se liittyy osaksi pohjoismaisten musiikkimuseoiden ketjua, johon kuuluvat muun muassa Ragnarock Tanskassa, Rockheim Norjassa ja ABBA-museo Tukholmassa. Fameen odotetaan noin sataa tuhatta kävijää vuosittain.

 

Famella on käynnissä museon osakeanti 6.11.2018 asti, jossa on mahdollisuus omistaa museota jo 300 euron investoinnilla. Musiikkimuseon osakeantiin voi tutustua Invesdorin sivuilla >>

 

Lisätiedot:

Jukka Jaakkola, asiakkuusjohtaja, puh. 040 621 7221, jukka.jaakkola@lexia.fi

Back to Top