Pyöränkumin paikkaaja: Vieläkö kerran?

26.03.2021

Juristi Jari Maaranen ryhtyi vuonna 2017 hyväntekeväisyyspyöräily Team Rynkebyn huoltomieheksi ja on sillä tiellä edelleen. Jari polkee nyt viidettä vuotta Pariisiin ja toista vuotta Team Rynkeby God Morgon Turun joukkueessa. Pilaako korona suunnitellun matkan vai pääseekö pyöränkumin paikkaaja tuulettamaan Eiffel-tornille välivuoden jälkeen? Seuraamme Jarin valmistumista pyöräilyyn säännöllisen epäsäännöllisesti. Hyväntekeväisyyspyöräilyllä kerätään rahaa Sylva ry:lle ja AAMU Suomen Lasten Syöpäsäätiölle, lue lisää >>

Pyöränkumin paikkaaja päätti lähteä mukaan vielä viidennen kerran. Miksi ihmeessä? Koko TRGM-toiminnan kokonaisuus vaan jaksaa edelleen kiinnostaa. Ja tietysti vaikuttaa myös se, että kun tähän nyt kerran on hurahtanut, niin ei ymmärrä edes lopettaa.

Viime vuosi oli poikkeuksellisen haastava. Jo liki vuosi sitten sairastettu korona jätti jälkiään, joita paranneltiin vielä loppuvuodesta, kunnes niistä eroon päästiin. Toivon mukaan nyt ihan lopullisesti. Pyöränkumin paikkaajalta siis vahva suositus noudattaa kaikki turvaohjeita ja olla sairastumatta. Ei nimittäin ollut kiva kokemus.

Myös Pariisin pyöräilymme koki viime kesänä kovia. Matka jäi lähtökuoppiin, ja sen sijaan Suomen TRGM-tiimit polkivat enemmän tai vähemmän vaihtelevia tapahtumia ja matkoja koti-Suomessa. Sekään ei tietty ollut kovin huono juttu, mutta ei se kyllä Pariisin matkaa voita.

Jopa tätä monsterimäkeä eli Mur de Huyta Belgiassa on vähän ikävä.

Korona ujuttaa keppiä pinnojen väliin

Poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta tähtäämme edelleen Pariisiin, jonne matka alkaisi 8.7.2021. Pyöräily Pariisiin on kuitenkin oleellinen osa toimintaamme. Toki Plan B on suunniteltu eli korvaava koronan sallima pitkä pyöräily kotimaassa. Teemme kaiken viranomaisten ohjeiden mukaisesti, emmekä ota mitään turhia riskejä. Seuraamme siis tarkasti, miten tilanne kehittyy.

Vaikka tilanne on ollut kaikkine koronarajoituksineen poikkeuksellisen erikoinen ja haastava, ovat Suomen TRGM-tiimit pystyneet keräämään huomattavan määrän varoja lahjoitettavaksi lapsille. Erityisen hienoa on ollut olla mukana Turun joukkueessa, joka teki selvästi oman ennätyksensä varojen keruussa, ja ajovaatteet suorastaan pullistelevat tukijoidemme logoja! On ollut hienoa huomata, miten upeasti yritykset ovat halunneet olla mukana tukemassa lapsia – sehän on kuitenkin koko toimintamme lähtökohta.

Varsinaista kuivaharjoittelua.

Myös treenaamiseen vallitseva tilanne tuo jatkuvasti haasteita. TRGM-toiminnassa on totuttu yhteistreeneihin ja tekemään asioita kimpassa. Toki osin tehdään nytkin niin, mutta tiukasti viranomaismääräyksiä noudattaen. Pienryhmähän voi olla jopa kokoa pyöräilijä ja wattipyörä, niin kuin on Pyöränkumin paikkaajan tilanne. Eipähän ainakaan tule kovin isoa väittelyä asioista.

Itse jouduin aloittamaan treenaamisen loppuvuodesta ihan alkutekijöistä sen jälkeen, kun lekurilta siihen lupa irtosi. Maltillinen treeni kolmen kuukauden ajan on ollut erittäin tervetullut, sillä se on vahvistanut peruskuntotasoa merkittävästi. Ja peruskuntotaso on se, jolla Pariisiin ajetaan. Aina silloin tällöin tarvitaan vähän enemmän voimaa, jota sitäkin alkaa taas pikkuhiljaa löytyä. On ollut mukavaa todeta, että pystyn taas tekemään ihan kunnollista treeniä ja valmistautumaan suunnitelmien mukaisesti. Oli nimittäin tuossa vuoden aikana hetkiä, jolloin teki mieli laittaa keltainen Bianchi palasiksi.

Matkalle valmistautumista voitte seurata lukemalla näitä blogejani. Sen lisäksi kannattaa kuunnella Team Rynkeby – God Morgon Finlandin Yellow Stripe -podcastia. Siellä on mukavaa kuunneltavaa Otto Laxeniuksen juontamana. Olin itsekin vieraana yhdessä jaksossa, otahan kuunteluun >>

Tunnelmia viime kesältä – Turussa kaikki on suurempaa ja kauniimpaa.

Back to Top