Pyöränkumin paikkaaja: Vielä kerran, mutta uudessa tiimissä!

17.02.2020

Juristi Jari Maaranen ryhtyi vuonna 2017 hyväntekeväisyyspyöräily Team Rynkebyn huoltomieheksi ja on sillä tiellä edelleen. Kolmena vuonna Jari on polkenut Team Rynkeby Helsingin joukkueessa, mutta on tänä vuonna hypännyt Turun joukkueen riveihin. Hyväntekeväisyyspyöräilyllä kerätään rahaa Sylva ry:lle ja AAMU Suomen Lasten Syöpäsäätiölle, lue lisää >>

Eipä malttanut Pyöränkumin paikkaaja lopettaa kuuluisaan kolmanteen kertaan. Niin sitä vaan lähdetään vielä neljättä kertaa ensi kesänä kohti Pariisia tavoitteena tietysti sinne pääseminen omin jaloin, ja samalla mahdollisimman suuri keräyssumma lahjoitettavaksi sairaille lapsille.

Koska vaihtelu virkistää, päätin pyöräillä tällä kertaa Team Rynkeby God Morgon Turun joukkueessa. Turkuhan on hyvä paikka: vietin siellä aikanaan hulvatonta opiskelijaelämää ja lisäksi Lexialla on hieno toimisto tuomiokirkon vieressä. Joten miksipä ei?

Ne samat 1 200 kilometriä

Ajokausi on startannut hienosti, uudessa joukkueessa sattuu ja tapahtuu. Ihan sananmukaisessa merkityksessä ja paljon. Tiimi tekee yhdessä hengästyttävän paljon asioita, joista osasta joudun olemaan poissa, kun asun ja teen töitä täällä syrjäisessä rannikkokaupungissa Helsingissä.  

Treenaaminen sinällään on yhtä tavoitteellista kuin aikaisemminkin. Ei matka ole vuosien varrella yhtään lyhentynyt, vaan on edelleen 1 200 kilometriä. Turun porukassa siihen tulee sitten vielä vajaa parisatanen lisää, kun ajetaan prologi Turusta Helsinkiin ennen laivaan astumista.

Viime vuonna poljin kollegani Arton kanssa.

Miksi vielä mukana?

Yksin saan nyt ajella, kun viime kaudella mukana ollut työkaverini Arto ei ole tällä kertaa mukana. Moni kummastelee, että eikö tuosta koskaan saa tarpeekseen, ja miten nyt taas olet mukana? No tarpeeksi ehkä joskus saan, mutta nyt ei ollut vielä se hetki.

Miksi sitten vielä mukana? Syitä on monia, mutta päällimmäisenä on tietysti ne lapset, jotka ovat kaikkein tärkein syy, niin minulle kuin kaikille muillekin mukana oleville. Yhteisöllisyys ja tiimin kehittyminen on aina hieno asia, ja kun vielä lisää kaupanpäälle oman kunnon kohoamisen ja itsensä ylittämisen, niin jokohan olisi kattaus valmis? Extrana tietysti se sanoin kuvaamattoman uskomaton hetki, kun ajat Pariisissa kaikkien tiimien kokoontumispaikalle satojen, ellei tuhansien hurraavien ja kannustavien ihmisten muodostaman kujan läpi. Siihen fiilikseen ei kyllästy koskaan.

1 200 kilometrin pituisella reitillä ehditään pitää monta biotaukoa, milloin minkäkinlaisissa maisemissa.

Tutuiksi Vahterusringin fillariputken kanssa

Tätä blogia naputellessa on jo helmikuu vaihtunut ja odotamme tiimin kanssa malttamattomina pääsyä pyöräilemään ulkona. Hieman sitä fiilistä haimme tiimin kanssa muutama viikko sitten, kun olimme treeneissä Uudessakaupungissa sijaitsevalla Vahterusringillä, jossa on siis hiihtoputken viereen rakennettu mm. fillarointia varten oma putki.

Lämmintä oli 5 astetta, porukkaa aika tavalla ja ihan ekoilla kierroksilla tuntui, ettei millään mahdu siihen noin 4 metriä leveään putkeen. Mutta siitä se sitten alkoi sujua. Kierroksia tuli kymmenittäin, sillä yksi kierron on noin kilometrin pitkä ja alkoi sitä vauhtiakin loppua kohti löytyä. Taas yksi hieno elämys, joka olisi voinut jäädä kokematta ilman keltaista pyörää.

Vahterusringillä otti hetken, että polkeminen putkessa ajoi sujua.

Turun tiimin varojen keruu lapsille on onnistunut enemmän kuin hyvin. Uudet ajovaatteet ovat pullollaan tukijoiden logoja. Tosi hienoilta näyttävät ja on taas etuoikeus niitä kantaa Pariisiin saakka. Varojenkeruu ei vielä tähän lopu, vaan jos haluat, niin se onnistuu. Ota yhteyttä tai tee lahjoitus Team Rynkebylle >>

Back to Top