Pyöränkumin paikkaaja: Pyöräily Pariisiin siirtyi vuodella

27.05.2020

Juristi Jari Maaranen ryhtyi vuonna 2017 hyväntekeväisyyspyöräily Team Rynkebyn huoltomieheksi ja on sillä tiellä edelleen. Kolmena vuonna Jari on polkenut Team Rynkeby Helsingin joukkueessa, mutta on tänä vuonna hypännyt Turun joukkueen riveihin. Hyväntekeväisyyspyöräilyllä kerätään rahaa Sylva ry:lle ja AAMU Suomen Lasten Syöpäsäätiölle, lue lisää >>

Kun pohtii aikaa kolme kuukautta taaksepäin, voi hyvällä syyllä todeta, että onpas muuttunut. Siis koko maailma.

Pandemia on vaikuttanut luonnollisesti myös Team Rynkebyn toimintaan. Huhtikuun lopussa tuli tieto, että tämän vuoden pyöräily Pariisiin on peruttu koronatilanteen takia, joka Keski-Euroopassa on ollut pahempi kuin Suomessa. Tai jos ollaan oikein tarkkoja, niin pyöräretkemme siirtyi vain vuodella eteenpäin.

Vaikka tilanne tuntui tiedon saatuamme vähän kohtuuttomalta, ei se sitä ole. On kaikkien kannalta järkevämpää, ettemme lähde tässä tilanteessa polkemaan ristiin rastiin Eurooppaan. Tiimissämme on kuitenkin 40-44 pyöräilijää, 10 huoltotiimin jäsentä ja eri tiimejä on Suomesta lähdössä seitsemän. Tämän lisäksi kaikki muut tiimit Pohjoismaista, Pohjois-Saksasta ja ensi kertaa myös pari tiimiä Sveitsistä. Ei siis ihme, että homma vihellettiin poikki.

Sairastin koronan itsekin

Pyöränkumin paikkaaja kohtasi koronan vähän liiankin henkilökohtaisesti ja tätä kirjoittaessani en ole vieläkään toipunut. Paha tauti, kannattaa välttää. Onneksi kukaan muu tiimistämme ei ole sairastunut, joten joskus on ihan mukava olla se ainoa.

Vaikka oma treenaamiseni päättyi koronan vuoksi kuin seinään maaliskuussa, on muu Turun tiimi edennyt pyöräilytreeneissä. Ei toki normaalin suunnitelman mukaan, vaan noudattaen viranomaisten kokoontumisohjeita. Ensiksi mentiin paritellen ja sitten siirryttiin vähitellen pienryhmiin, joissa oli yleensä 4–6 henkilöä. Tällä hetkellä porukka treenaa ryhmäajoa noin 10 hengen ryhmissä. Ja kun rajoituksia puretaan lisää, kesäkuussa päästään jo ajamaan normaaleissa noin 20 hengen ajoryhmissä.

Vaikka olen pakostakin joutunut pitämään turvaväliä tiimin jäseniin, on ollut hauskaa ja palkitsevaa seurata sitä innostusta ja yhdessä tekemisen meininkiä, jotka tiimissä korostuu tässä vaiheessa treenikautta. Eihän se aikaisempien vuosien kokemuksen perusteella mitenkään yllätyksenä tullut. Mutta rehellisesti pitää todeta, että nykyisessä tiimissä on jopa poikkeuksellisen hyvä yhteishenki: ketään ei jätetä yksi ja kaikki saa osallistua kaikkiin treeneihin ja tilaisuuksiin. Se on sitä, mitä kutsun Team Rynkeby -hengeksi!

Vuosi lisää treeniaikaa

Mutta matka jatkuu ja nyt tulikin sitten vuosi lisää treeniaikaa. Tiimi ei myöskään jätä sponsoreitaan yksin vaan näkyvyyttä tarjoillaan pitkin kesää Turun ympäristössä tapahtuvilla hieman lyhyemmillä yhteislenkeillä. Jos näette keltaisiin pukeutuneita pyöräilijöitä menossa pitkin Varsinais-Suomea, kannattaa moikata ja kannustaa. Ja jos porukka on tauolla, niin saa tulla juttelemaan. Takaan, että se kannattaa.

Pyöränkumin paikkaaja luovutti Lexian toimitusjohtaja Samuli Koskelalle jo neljännen kultasponsoridiplomin. Luovutus tehtiin noudattaen kaikkia viranomaismääräyksiä. 

Matka Pariisiin toteutuu siis ensi vuonna. Ja kyllä se vaan niin on, että se Pariisin reissu on porukalle SE juttu, jota odotetaan hyväntekemisen ja yhdessäolon lisäksi. Pyöränkumin paikkaaja siis siirtää tähtäimen ensi vuoteen ja jatkaa blogin kirjoittelua. Ja nyt kun olo alkaa lähestyä normaalia, niin naputtelun määrä lisääntyy.

Pyöränkumin paikkaajan keltainen kaveri pääsi jälleen liikenteeseen. Mentiin siis polkupyörillä, ei metrolla.
Pyörän nostelu Pariisissa siirtyy vuodella, mutta sitä kohti mennään.
Back to Top