Pirkanmaan liikejuridiikkamarkkinalle vahva haastaja – Asianajotoimisto Klingendahl yhdistyy Lexiaan

22.03.2021

Lexia Asianajotoimisto ja Asianajotoimisto Klingendahl yhdistyvät. Yhdistyminen tuo Pirkanmaan talousalueen yrityksille modernin ja kansainvälisen asianajotoimiston, joka keskittyy asiakkaiden liiketoiminnan tavoitteiden saavuttamiseen rautaisella ammattitaidolla ja rennolla pirkanmaalaisella palveluasenteella.

Lexian tavoitteena on kasvaa asiakkaiden mukana ja moninkertaistaa nykyinen toiminta Pirkanmaalla lähivuosina. Klingendahl sulautuu Lexiaan 1.4.2021. Järjestelyn yhteydessä Lexiaan siirtyy neljä työntekijää. Klingendahlin toimitusjohtaja Kari Koskinen ja asianajaja Lauri Oja on kutsuttu Lexian partnereiksi.

“Laajentuminen Pirkanmaalle on meille strateginen hanke, ja tätä on toivottu myös asiakkaidemme puolesta. Tampereen seudulla on useita kotimaassa ja maailmalla toimivia mielenkiintoisia yrityksiä, jotka tarvitsevat kasvun tueksi mahdollistavaa juridiikkaa ja laajoja kansainvälisiä verkostoja”, sanoo Lexian toimitusjohtaja, asianajaja Samuli Koskela.

“Lexian filosofia liiketoimintakeskeisestä ja tuloksiin tähtäävästä juridiikasta osuu hyvin yhteen Klingendahlin toimintatavan kanssa. Nyt voimme tarjota osana Lexiaa pirkanmaalaisille yrityksille kattavat asianajopalvelut niin Suomessa kuin ulkomailla”, Lexialle partneriksi siirtyvä Klingendahlin toimitusjohtaja, asianajaja Kari Koskinen sanoo.

Yritysten sääntely-ympäristö muuttuu ja monimutkaistuu nopeasti. Esimerkiksi globaalit markkinat, kansainväliset rahoitus- ja yritysjärjestelyt, työoikeuden muutokset, liiketoimintaympäristön kriisit ja alustatalous asettavat uusia velvoitteita yritysten toiminnalle. Muutos tuo myös rajattomia mahdollisuuksia, ja muuttuva maailma tarvitsee uusia toimintatapoja ja verkostoja, joita Lexia jatkuvasti kehittää auttaakseen asiakkaitaan paremmin ja tehokkaammin.

“Klingendahlin juuret ovat syvällä Tampereen maaperässä. Jatkossa saamme leveämmät hartiat, globaalit verkostot ja joustavan palvelumallin, joiden kautta voimme palvella asiakkaitamme entistä monipuolisemmin ja tehokkaammin”, sanoo Kari Koskinen.

Paikallisuus on tärkeä arvo Lexialle myös työnantajanäkökulmasta. Alun perin Helsingissä perustettu Lexia laajensi toimintaansa Turkuun vuonna 2017. Se työllistää Helsingin, Tampereen ja Turun toimipisteissään yli 70 asiantuntijaa.

“Haluamme antaa työntekijöiden työskennellä siellä, missä sydän on. Meillä voi asua ja työskennellä muuallakin, vaikka asiakkaat ovat Helsingissä, Turussa, Tampereella tai maailmalla. Etsimmekin Tampereelle uusia työntekijöitä ja yhteistyökumppaneita”, Samuli Koskela sanoo.

Lisätietoja:
Samuli Koskela, toimitusjohtaja, Lexia, puh. +358 40 5888 323, [email protected]
Kari Koskinen, toimitusjohtaja, Klingendahl, puh. +358 400 745 466, [email protected]

Back to Top