HUS:iin mullistava BNCT-sädehoitolaite ensimmäisenä maailmassa – Lexia avusti HUS:iä sopimusneuvotteluissa

15.09.2016

HUS ja yhdysvaltalainen Neutron Therapeutics ovat sopineet maailman ensimmäisen sairaalakäyttöön soveltuvan BNCT-laitteen sijoittamisesta Helsinkiin. BNCT:tä eli boorineutronikaappaushoitoa käytetään vaikeiden pään ja kaulan alueen syöpien hoidossa.

​Neutron Therapeutics valitsi HUS:n yhteistyökumppanikseen Helsingissä olevan ainutlaatuisen BNCT-asiantuntemuksen vuoksi. Tavoitteena on aloittaa hoidot BNCT-laitteella HUS:ssa jo vuonna 2018. Tarvittavat hoitotilat rakennetaan Meilahteen.

Avustimme HUS:iä monimutkaisissa ja pitkäkestoisissa sopimusneuvotteluissa. Neuvottelut käytiin haasteellisessa ympäristössä, sillä amerikkalaisella emoyhtiöllä oli myös muita mahdollisia kohteita huippuyksikölleen HYKS:n lisäksi. HUS:n ja Neutron Therapeuticsin yhteistyösopimus on valtava edistysaskel suomalaiselle MedTech-osaamiselle sekä uusien syöpähoitojen kehittämiselle. Lexian vastuuhenkilöinä neuvotteluissa toimi Partner Olli Kiuru.

– On hienoa, että HUS ja Neutron Therapeutics pääsivät sopimukseen BNCT-laitteen saamiseksi HUS:iin. Neuvottelut olivat haastavat, koska olimme aivan uudenlaisen järjestelyn edessä. Lexian hyvästä ammattitaidosta on ollut paljon hyötyä meille, toteaa hallintopäällikkö Jaana Vento HUS:sta.

Sopimus ja BNCT-hoitojen aloittaminen täysin uudenlaisella laitteella vahvistaa Hyksin asemaa maailmanlaajuisesti merkittävänä syöpähoidon tutkimus- ja kehittämiskeskuksena. HUS:sta tulee myös BNCT-hoitojen johtava tutkimus- ja kehityskeskus.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija, jonka liikevaihto on noin kaksi miljardia euroa, ja sen palveluksessa on noin 22 500 ammattilaista.

Annamme mielellämme lisätietoja:
Olli Kiuru, Partner, puh. +358 40 7168 020, olli.kiuru@lexia.fi

Back to Top