Firan ryhmärakennuskonsepti

26.07.2016

Lexia toimi Firan neuvonantajana sen kehittäessä uutta konseptia toteuttaa asuntorakentamista ryhmärakennushankkeina.

Ryhmärakentamisessa tai -rakennuttamisessa rakennuttajana toimii perinteisen rakennusyrityksen sijaan joukko yksityisiä ihmisiä.

Joustava palvelumalli tarjoaa kaikille ryhmärakennusprojekteista eri syistä kiinnostuneille – yksittäisistä asunnonostajista tonttinsa täydennysrakentamista haaveileviin taloyhtiöihin mahdollisuuden tulla mukaan vaikuttamaan haluamassaan vaiheessa.

Avoimen, kaikkien käytettävissä olevan palvelumallin taustalle kehitetään järjestelmää, joka tarjoaa ryhmärakennushankkeille rahoitukseen ja neuvontaan liittyvää tukea. Fira tarjoaa kaiken asiaan liittyvän dokumentoinnin sopimuspohjia myöten yhteiseen käyttöön ja muokattaviksi.

Syyskuussa 2015 voimaantulleen ryhmärakennuttamislain tarkoituksena on parantaa hankkeisiin osallistuvien yksilöiden oikeudellista asemaa ja helpottaa myös ryhmärakennushankkeiden rahoitusta. Firan ensimmäistä ryhmärakentamishanketta Jätkäsaaressa rahoittaa S-pankki. Rahoituksen saaminen hankkeelle on merkittävä edistysaskel, sillä pankit ovat myös suhtautuneet ryhmärakennuskohteiden rahoittamiseen aiemmin varovaisesti.

 

 

Back to Top