Finnair Oyj

20.07.2016

Finnair on maailman innovatiivisimpia, turvallisimpia ja pisimpään toimineita lentoyhtiöitä. Finnairin reittiverkosto yhdistää Aasian, Pohjois-Amerikan ja Euroopan pohjoiset alueet Helsinki-Vantaan kotikentän kautta. Sen toiminta perustuu laatuun, luotettavuuteen ja turvallisuuteen sekä pohjoismaisesta puhtaasta luonnosta inspiraationsa saaneeseen muotoiluun

  • Finnair lentää yhteensä yli 70 kohteeseen kotimaassa, Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa
  • Laivasto koostuu 71 koneesta
  • Vuonna 2015 Finnairin liikevaihto oli 2 324 milj. euroa
  • Lexian tehtävä on auttaa Finnairia digitaalisessa muutoksessa.
  • Viimeisin referenssi:
    • Finnairin IT-ulkoistus IBM:lle (joulukuu 2015)

 

Lexia toimi Finnairin neuvonantajana koskien IT-ulkoistusta IBM:n kanssa. Tavoitteena on vauhdittaa Finnairin kehitystä pilvi- ja digitaalisten palvelujen tuotteistamisessa.

 

Lexia toimi Finnairin neuvonantajana tarjouskilpailussa, jossa haettiin ”prime Guardian” -palveluntoimittajaa Finnairin IT-toiminnoille. Lexia tuki Finnairia tässä kilpailutuksessa tehden tiivistä yhteistyötä McDermott Will & Emery LLP -asianajotoimiston kanssa.

9 kuukautta kestäneessä suunnittelu- ja neuvotteluvaiheessa Lexialla oli aktiivinen rooli tarjouskilpailun suunnittelussa, toimitusehtojen neuvotteluissa, tarjouskilpailuun osallistuneiden ehdokkaiden karsinnassa ja lopullisen IT-ulkoistuksen palvelusopimuksen luomisessa aikatauluineen sekä itse sopimusneuvotteluissa.

IBM:n kanssa allekirjoitettu sopimus kattaa merkittävimmän osan Finnairin IT-palveluiden panostuksista ja sen toteutuksessa tullaan noudattamaan yksityiskohtaisesti ja tarkasti luotua muutos- ja kehityssuunnitelmaa.

Lexian puolelta hankkeesta vastasivat Partner Sami Rintala, Senior Associate Petteri Günther

Back to Top