Kiinteistöveron tarkastus

Muistiko verottaja kiinteistöverolaskulla? Olemme hakeneet jopa 80 000 euron suuruisia palautuksia asiakkaillemme

Kiinteistövero on kiinteistön omistajalle määrättävä objektivero, jonka määrä määräytyy kiinteistön ominaisuuksien perusteella. Jos veron perusteena olevissa tiedoissa on virheitä tai sovellettava arvostamismenetelmä on virheellinen, vero määräytyy vuosittain väärän suuruisena. Virheiden merkitys saattaa monesti olla merkittävä.

Kiinteistöverotuksessa olevien virheiden ja edullisempien arvostamismenetelmien kartoittamiseksi tarjoamme kiinteistöveron tarkastuspalvelua. Suosittelemme tarkastusta erityisesti niille yrityksille, joilla on useita kiinteistöjä, tehtaita, tuotantolaitoksia tai myymälöitä.

Tarkastuksella varmistamme kiinteistöverotuksen oikean tason ja vertailemme eri arvostusmenetelmien lopputuloksia keskenään. Jos löydämme tarkastuksen yhteydessä veron määrää korottavia virheitä tai jos arvostaminen on mahdollista tehdä nykyistä edullisemmalla tavalla, käynnistämme oikaisu- ja muutoksenhakuprosessin. Prosessimme sisältää tarvittaessa kaikki muutoksenhakuasteet verotuksen oikaisulautakunnasta korkeimpaan hallinto-oikeuteen asti.

Jos olet kiinnostunut tarkastuksesta, jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä. 

Kiinteistöverotukseen voi hakea oikaisua viideltä vuodelta

Pääsemme alkuun kiinteistöverotuksen tarkastuksessa, kun asiakas antaa tarvittavat rakennustekniset tiedot omistamistaan rakennuksista. Laadimme tietojen perusteella raportin kiinteistöjen verotusarvoista, ja jos verotusarvot ovat lain edellyttämää tasoa korkeampia, käynnistämme asiakkaan puolesta oikaisu- ja muutoksenhakuprosessin.

Kiinteistöverotukseen on mahdollista hakea oikaisua viideltä edelliseltä vuodelta, joten parhaimmillaan tarkistus johtaa merkittäviin veronpalautuksiin. Menestynyt oikaisuprosessi johtaa lisäksi alennettuun verotasoon tulevina vuosina. Läpikäynnin lopputuloksena laadittavaa raporttia voidaan myös hyödyntää verovelvollisen oma-aloitteisen ilmoitusvelvollisuuden täyttämisessä.

Lue myös juttumme kiinteistöverojärjestelmän uudistuksesta >> 

Lisätiedot:

Frans Bergman, Associate, puh. +358 40 772 4200, frans.bergman@lexia.fi

Back to Top