Kiinteistöveron tarkastus

Muistiko verottaja kiinteistöverolaskulla? Olemme hakeneet jopa 80 000 euron suuruisia palautuksia asiakkaillemme

Kiinteistövero on kiinteistön omistajalle määrättävä objektivero, jonka määrä määräytyy kiinteistön ominaisuuksien perusteella. Jos veron perusteena olevissa tiedoissa on virheitä tai sovellettava arvostamismenetelmä on virheellinen, vero määräytyy vuosittain väärän suuruisena. Virheiden merkitys saattaa monesti olla merkittävä.

Kiinteistöverotuksessa olevien virheiden ja edullisempien arvostamismenetelmien kartoittamiseksi tarjoamme kiinteistöveron tarkastuspalvelua. Suosittelemme tarkastusta erityisesti niille yrityksille, joilla on useita kiinteistöjä, tehtaita, tuotantolaitoksia tai myymälöitä.

Tarkastuksella varmistamme kiinteistöverotuksen oikean tason ja vertailemme eri arvostusmenetelmien lopputuloksia keskenään. Jos löydämme tarkastuksen yhteydessä veron määrää korottavia virheitä tai jos arvostaminen on mahdollista tehdä nykyistä edullisemmalla tavalla, käynnistämme oikaisu- ja muutoksenhakuprosessin. Prosessimme sisältää tarvittaessa kaikki muutoksenhakuasteet verotuksen oikaisulautakunnasta korkeimpaan hallinto-oikeuteen asti.

Kiinteistöveron tarkastus palveluna

  • Suunnattu esimerkiksi kiinteistön omistajille, joilla on tehtaita, tuotantolaitoksia, varastoja, toimistoja tai muita laajoja rakennuksia tai rakennuskokonaisuuksia.
  • Verotaso on monissa suurissa suomalaisissa kaupungeissa kasvanut viimeisten vuosien aikana, mikä tarkoittaa, että yritykset maksavat entistä enemmän veroja.
  • Kiinteistöverotukseen voidaan hakea oikaisua useamman vuoden takaa.
  • Kiinteistöveron tarkastuksella säästetään tulevia menoja alennetulla verotasolla.
  • Monessa tapauksessa ilmenee verotuksessa olevia virheitä, jotka johtavat veronpalautuksiin.

Jos olet kiinnostunut tarkastuksesta, jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä. 

Kiinteistöverotukseen voi hakea oikaisua viideltä vuodelta

Pääsemme alkuun kiinteistöverotuksen tarkastuksessa, kun asiakas antaa tarvittavat rakennustekniset tiedot omistamistaan rakennuksista. Laadimme tietojen perusteella raportin kiinteistöjen verotusarvoista, ja jos verotusarvot ovat lain edellyttämää tasoa korkeampia, käynnistämme asiakkaan puolesta oikaisu- ja muutoksenhakuprosessin.

Kiinteistöverotukseen on mahdollista hakea oikaisua viideltä edelliseltä vuodelta, joten parhaimmillaan tarkistus johtaa merkittäviin veronpalautuksiin. Menestynyt oikaisuprosessi johtaa lisäksi alennettuun verotasoon tulevina vuosina. Läpikäynnin lopputuloksena laadittavaa raporttia voidaan myös hyödyntää verovelvollisen oma-aloitteisen ilmoitusvelvollisuuden täyttämisessä.

Miksi kannattaa tarkastaa kiinteistöveroa?

  • Säästöt – mahdollisuus veronpalautuksiin menneiltä vuosilta ja alentunut verotaso tulevaisuuteen.
  • Riskittömyys – toimimme tulospalkkiolla, jos palautuksia ei saada, palvelu on maksuton.
  • Helppous – tarvittavat tiedot saatuamme hoidamme kaiken puolestanne.

Lue myös juttumme kiinteistöverojärjestelmän uudistuksesta >> 

Ota yhteyttä:

Frans Bergman, Senior Associate, puh. +358 40 772 4200, frans.bergman@lexia.fi

Back to Top