Varjo

Varjo paistattelee auringossa – Kasvuyritys tarvitsee tuekseen alkuvaiheen haasteet tuntevan juristin

”Lexia on pystynyt reagoimaan kaikkiin toiveisiimme ilahduttavan nopeasti, joka on ollut tärkeää meille hektisessä kasvuvaiheessa. Lisäksi arvostamme Lexian vahvaa kansainvälistä sopimusosaamista ja neuvottelukokemusta ulkomaisten toimijoiden kanssa."

Wired-lehti nimesi syksyllä 2018 virtuaalitodellisuuslaseja kehittävän suomalaisyhtiö Varjon yhdeksi Helsingin kuumimmista startupeista ja ylistyskuoroon on liittynyt koko ajan lisää väkeä. Eikä suotta.

Varjon teknologiaa pidetään yksimielisesti mullistavana. Tähän asti VR-lasien rakeinen kuva on ollut este teknologian hyödyntämisessä vaativassa ammattikäytössä, mutta Varjon teollisuuskäyttöön tarkoitetut lasit kykenevät 20 kertaa tarkempaan kuvaan kuin kuluttajakäyttöön tarkoitetut virtuaalitodellisuuslasit. Varjon lasit vastaavat ihmissilmän näöntarkkuutta ja ihmissilmän tavoin näkökentän keskellä näkymä on hypertarkka. Lasien tärkeimpiä sovellusalueita ovat tuotteiden kuten autojen tai lentokoneiden suunnittelutyö, koulutus, simulaatio ja arkkitehtuuri.

Vuonna 2016 perustettu Varjo on edennyt nopeasti suhteessa siihen, kuinka vaativasta teknologiasta on kyse. Syksyllä 2018 yritys keräsi markkinoille pääsyä varten 26,5 miljoonan euron pääomarahoituksen. Lasien on tarkoitus tulla myyntiin alkuvuodesta 2019.

Lexia on ollut mukana toteuttamassa Varjon visiota vuodesta 2017, jolloin avustimme sopimusvalmistajan kanssa tehdyn sopimuksen kanssa. Sen jälkeen olemme hoitaneet laaja-alaisesti kaikkea liiketoiminnan sopimusjuridiikkaa, kehittäneet mallisopimuksia ja -ehtoja, luoneet sopimuskäytäntöjä sekä avustaneet tietosuoja-asioissa.

”Lexialta saamamme tuki on korkealaatuista ja Lexia on pystynyt reagoimaan kaikkiin toiveisiimme ilahduttavan nopeasti, mikä on tietenkin ollut tärkeää meille hektisessä kasvuvaiheessa. Lisäksi arvostamme Lexian vahvaa kansainvälistä sopimusosaamista ja neuvottelukokemusta ulkomaisten toimijoiden kanssa. On myös erittäin tärkeää, että startup-yritystä tukeva juristi näkee metsän puilta ja osaa kiinnittää huomiota meille tärkeisiin asioihin”, sanoo Varjon COO Timo Toikkanen.

Lexia on kokenut startupien ja kasvuyritysten juridinen neuvonantaja. Tiedämme, millaista juridista apua startup-yrittäjät tarvitsevat ja osaamme laittaa liiketoiminnan lähtökohdat kuntoon.

Varjon rahoitus on kerätty tuotantokustannuksia, tuotekehitystä, markkinointia ja työntekijämäärän kasvattamista varten: yritys on ilmoittanut tuplaavansa työntekijämäärään kesään 2019 mennessä. Ilmassa on hyvät merkit ja odotukset ovat korkealla.

”Vuonna 2019 teemme laseista version, joka tuo siihen myös lisätyn todellisuuden mahdollisuuden. Kyse on lisälaitteesta, joka kiinnitetään Varjon laseihin. Sen jälkeen ammattilaiset voivat työskennellä ihmissilmän resoluution tarkkuudella todellisuutta, virtuaalitodellisuutta ja lisättyä todellisuutta saumattomasti yhdistäen”, Timo Toikkanen kertoo.

Back to Top