Minimani

Minimani ui vastavirtaan mukavassa myötätuulessa - Lexia on yrityksen kehitystyössä erinomainen kumppani

”Onnistuaksemme kannattavuuden ja kasvun polulla tarvitsemme Lexian kaltaisia hyviä kumppaneita. Lexian asiantuntijoilta olemme saaneet aina liiketoimintalähtöisiä ja tarkkaan harkittuja ratkaisuja ja siksi yhteistyömme onkin kestänyt jo vuosia."

Itsenäisen perheyrityksen ensimmäinen Minimani-liike avattiin Seinäjoelle jo vuonna 1986, ja sieltä ketju on laajentanut toimintaansa Jyväskylään, Vaasaan, Kokkolaan ja Lempäälään. Uusin hypermarket-myymälä valmistuu Rovaniemelle syksyn 2020 aikana. Vähittäiskaupan tiukasta kilpailusta huolimatta Minimani-ketju teki vuonna 2019 historiansa parhaan tuloksen ja sen liikevaihto kasvoi 117 miljoonaan euroon.

Suurien ketjujen kanssa kilpailtaessa Minimanin on pitänyt löytää oma polkunsa. Se on panostanut asiakaskokemuksen kehittämiseen eikä ketjulla ole esimerkiksi omia tuotemerkkejä, vaan se keskittyy hyvien, asiakkaiden arvostamien merkkituotteiden myyntiin edullisella hinnalla. Minimanin verkkokauppa avattiin vuonna 2018 ja se laajeni äskettäin myös ruuan myyntiin.

Minimani on hyödyntänyt määrätietoisesti digitaalisia ratkaisuja oman liiketoimintansa kehittämisessä muun muassa kehittämällä tilaamisen ja ennustamisen automaatiota. Yritys palkittiinkin vuoden 2018 digitaalisena eteläpohjalaisyrityksenä.

Liiketoimintalähtöisesti hoidettu juridiikka on ollut yksi sujuvan kasvun edellytyksistä. Lexia on avustanut Minimania vuosien saatossa mm. maksujen välittämiseen liittyvässä asioissa, ICT-hankkeissa, aineettomien oikeuksien suojaamisessa, kiinteistövero- ja kaavoitusasioissa, tietosuojassa sekä työoikeudessa.

”Onnistuaksemme kannattavuuden ja kasvun polulla tarvitsemme Lexian kaltaisia hyviä kumppaneita. Lexian asiantuntijoilta olemme saaneet aina liiketoimintalähtöisiä ja tarkkaan harkittuja ratkaisuja ja siksi yhteistyömme onkin kestänyt jo vuosia. Voin kääntyä Lexian puoleen minkä tahansa juridisen ongelman kanssa ja saan vastaukset nopeasti”, Minimanin toimitusjohtaja Heikki Tynjälä sanoo.

Back to Top