HUS

HUS antaa uudenlaista syöpähoitoa Helsingissä – ensimmäisenä maailmassa

Maailman ensimmäinen sairaalakäyttöön soveltuva BNCT-laite saadaan HYKS Syöpäkeskukseen vuoden 2018 aikana. Uudesta tekniikasta on saatu lupaavia tuloksia pään ja kaulan alueen syöpien hoidossa. Avustimme HUS:iä monimutkaisissa ja pitkäkestoisissa sopimusneuvotteluissa.

HUS ja yhdysvaltalainen Neutron Therapeutics sopivat vuonna 2016 maailman ensimmäisen sairaalakäyttöön soveltuvan BNCT-laitteen sijoittamisesta Helsinkiin. Tavoitteena on aloittaa hoidot HUS:ssa vuoden 2018 aikana. BNCT:tä eli boorineutronikaappaushoitoa käytetään vaikeiden pään ja kaulan alueen syöpien hoidossa.

​Neutron Therapeutics valitsi HUS:n yhteistyökumppanikseen Helsingissä olevan ainutlaatuisen BNCT-asiantuntemuksen vuoksi.

Avustimme HUS:iä monimutkaisissa ja pitkäkestoisissa sopimusneuvotteluissa. Neuvottelut käytiin haasteellisessa ympäristössä, sillä amerikkalaisella emoyhtiöllä oli myös muita mahdollisia kohteita huippuyksikölleen HYKS:n lisäksi. HUS:n ja Neutron Therapeuticsin yhteistyösopimus on valtava edistysaskel suomalaiselle MedTech-osaamiselle sekä uusien syöpähoitojen kehittämiselle.

– On hienoa, että HUS ja Neutron Therapeutics pääsivät sopimukseen BNCT-laitteen saamiseksi HUS:iin. Neuvottelut olivat haastavat, koska olimme aivan uudenlaisen järjestelyn edessä. Lexian hyvästä ammattitaidosta on ollut paljon hyötyä meille, toteaa hallintopäällikkö Jaana Vento HUS:sta.

Sopimus ja BNCT-hoitojen aloittaminen täysin uudenlaisella laitteella vahvistaa Hyksin asemaa maailmanlaajuisesti merkittävänä syöpähoidon tutkimus- ja kehittämiskeskuksena. HUS:sta tulee myös BNCT-hoitojen johtava tutkimus- ja kehityskeskus.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija, jonka liikevaihto on noin kaksi miljardia euroa, ja sen palveluksessa on noin 22 500 ammattilaista.

Back to Top