Katariina Pesonen

Counsel, praktiikan vetäjä, Helsinki

Yhteystiedot

Puh:

Gsm: +358 50 301 4231

Sähköposti: katariina.pesonen@lexia.fi

Praktiikat

Finanssiala, Fintech, Compliance

Palvelen finanssialan asiakkaitamme toimien counselina finanssiala- ja fintech-praktiikassa. Hoidan myös vt. tiimin ja praktiikan vetäjän tehtäviä.

Liiketoiminnan tukeminen, sääntelyn mahdollisuuksien hyödyntäminen ja hyvä hallinto ovat ohjenuoranani, kun autan asiakkaitamme heidän lakiasioissaan.

Minulla on 15 vuoden kokemus finanssialalta, viimeisimpänä Aktia Pankki -konsernista, niin lakiasioista kuin liiketoiminnan johtamisesta. Osaamiseni on vahvaa sijoituspalvelutoiminnasta, sijoitusrahastoista ja vaihtoehtorahastoista, mutta finanssialan muutkin osa-alueet ovat tuttuja. Osaamiseni on kokonaisvaltaista kattaen niin tuotteet, salkunhoidon, myynnin ja markkinoinnin vaatimukset, sopimusasiat, vaadittavat menettelytavat, yhtiöiden toiminnan ja hallinnon järjestämisen sekä yhteistyön valvojan kanssa mukaan lukien toimilupa- ja rekisteröintiprosessit. Minulla on kokemusta myös finanssialan yritysten ja tuotteiden rajan yli toiminnasta, ja näihin liittyvistä sopimuksista mukaan lukien rahastojen jakelutoiminta. 

Olen työskennellyt myös pörssiyhtiöitä koskevan sääntelyn ja sen implementoinnin parissa.

Compliance-osaamiseni on vahvaa ja olen osana tiimiämme tuottamassa jatkuvaa compliance-palvelua asiakkaillemme. 

Olen tottunut laaja-alaisesti kantamaan vastuuta niin yhtiön lakiasioista kuin toiminnan järjestämisestä. Vuosien kokemukseni hallitustyöskentelystä, hallituksen sihteerin tehtävistä sekä johtoryhmätyöskentelystä ovat opettaneet liiketoimintalähtöiseen  ajattelutapaan.  

Autan mielelläni suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Back to Top