Ville Kukkonen

Senior Associate, Helsinki

Yhteystiedot

Puh:

Gsm: +358 40 745 6784

Sähköposti: ville.kukkonen@lexia.fi

Praktiikat

Työoikeus, Tietosuoja, Riitojen ratkaisu, Markkinointioikeus

Työskentelen työoikeus- ja tietosuojatiimeissä. Sen lisäksi avustan asiakkaitamme säännöllisesti mm. kuluttajalainsäädäntöön sekä sopimusjuridiikkaan liittyvissä asioissa.

Viimeaikaiset toimeksiannot ovat käsittäneet yksittäisissä tietosuojakysymyksissä avustamisen ohella laajojen tietosuojaprojektien hoitamista, ulkoisen ja sisäisen tietosuojadokumentaation laatimista ja sopimusneuvotteluiden hoitamista sekä työelämän tietosuojakysymyksissä avustamista. Lisäksi hoidan ulkoisen tietosuojavastaavan tehtäviä asiakkaillemme. Neuvon säännöllisesti myös työoikeudellisissa kysymyksissä, esimerkiksi liittyen yt-neuvotteluihin, HR-asiakirjojen laadintaan ja työoikeudellisiin riitoihin.

Oikeustieteen maisterin ja asianajajatutkinnon lisäksi olen suorittanut kansainvälisen tietosuoja ammattilaisten järjestön IAPP:n sertifiointiohjelman mukaisen CIPP/E-tutkinnon, joka edellyttää laaja-alaista asiantuntemusta eurooppalaisen tietosuojalainsäädännön sisällöstä.

Ennen siirtymistä Lexialle työskentelin lakimiehenä Suomen Yrittäjät ry:n palveluksessa. Lisäksi olen kartuttanut monipuolista kokemusta työoikeuteen liittyvistä tehtävistä yrittäjäjärjestöstä ja työnantajaliitosta sekä perintä- ja insolvenssijuridiikkaan liittyvistä työtehtävistä.

Helsingin yliopistossa suoritetun oikeustieteen maisterin tutkinnon ohella olen opiskellut vaihto-opiskelijana Hongkongissa sekä työskennellyt harjoittelijana lakitoimistossa Pekingissä.

Back to Top