Katja Flittner

Associate, Helsinki

Yhteystiedot

Puh: +358 10 4244 200

Gsm: +358 50 410 0512

Sähköposti: katja.flittner@lexia.fi

Praktiikat

Finanssi- ja vakuutusoikeus, Compliance, Riitojen ratkaisu

Olen erikoistunut sijoitustoimintaa harjoittavien yritysten liiketoiminnan tukemiseen, mutta autan myös muissa finanssialan sääntelyä koskevissa kysymyksissä.

 

Sijoituspalveluyritykset, vaihtoehtorahastojen hoitajat, rahastoyhtiöt ja joukkorahoituksen välittäjät ovat tyypillisiä asiakkaitani. Lisäksi rahanpesun- ja terrorismin rahoittamisen ehkäisemistä koskevat kysymykset toimialasta riippumatta ovat minulle arkipäivää. Asiakkaitani ovat niin uutta teknologiaa ja innovaatioita hyödyntävät Fintechit kuin perinteisemmät alan toimijat.

 

Katson sääntelyä liiketoiminta edellä ja minulla on käytännönläheinen lähestymistapa sääntelyn jalkauttamiseen käytännön tasolle. Tuen ja autan sekä liiketoiminnan jatkuvassa kehittämisessä, muutostilanteissa, projekteissa kuten uusien palveluiden ja tuotteiden kehittämisessä sekä toimilupahankkeissa. Minulla on vahva pohjoismainen tausta, minkä johdosta muiden ulkomaisten yritysten, erityisesti pohjoismaisten yritysten Suomen toiminnoissa tukeminen, sekä Suomen tytäryhtiöiden ja sivuliikkeiden perustamisen kysymykset kuuluvat ydinosaamiseeni.

 

Ennen Lexiaa olen työskennellyt sisäisenä lakimiehenä rahastojen ja sijoituspalvelujen parissa kansainvälisessä finanssialan konsernissa. Varatuomarin arvonimen sain vuonna 2016 ja tällä hetkellä viimeistelen töitten ohessa kauppatieteen maisterin opintojani Hanken Svenska Handelshögskolanissa.

 

Työskentelen suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Back to Top