Katja Flittner

Senior Associate, Helsinki

Yhteystiedot

Puh:

Gsm: +358 50 410 0512

Sähköposti: katja.flittner@lexia.fi

Praktiikat

Finanssi- ja vakuutusoikeus, Compliance, Riitojen ratkaisu, Fintech

Katja toimii tällä hetkellä vierailevana asianajajana ulkomaisessa asianajotoimistossa.

Autan sijoitusalan yrityksiä kaikissa sääntelyyn liittyvissä kysymyksissä. Sijoituspalveluyritykset, rahastoyhtiöt, vaihtoehtorahastojen hoitajat, ja joukkorahoituksen välittäjät ovat tyypillisiä asiakkaitani, mutta asiakkaisiini kuuluu myös muita finanssialalla toimivia yrityksiä. Lisäksi osaamiseeni kuuluu rahanpesun- ja terrorismin rahoittamisen estäminen ja sisäpiirisääntely.

Asiakkaisiini kuuluu niin uutta teknologiaa ja innovaatioita hyödyntävät fintechit kuin perinteisemmät alan toimijat. Katson sääntelyä liiketoiminta edellä ja minulla on käytännönläheinen lähestymistapa sääntelyn jalkauttamiseen käytännön tasolle. Tuen jatkuvan compliance-palvelumme kautta asiakkaita sekä jokapäiväisissä kysymyksissä että liiketoiminnan jatkuvassa kehittämisessä, muutostilanteissa sekä projekteissa kuten uusien palveluiden ja tuotteiden kehittämisessä ja toimilupahankkeissa.

Olen suorittanut oikeustieteen maisterin tutkinnon vuonna 2014 (Helsingin Yliopisto) ja saanut varatuomarin arvonimen vuonna 2016. Siirryin Lexiaan vuonna 2017 kansainvälisen finanssialan konsernin lakimiestehtävästä, jossa työskentelin rahastojen ja sijoituspalvelujen sääntelyn parissa. Minut hyväksyttiin Suomen Asianajajaliiton jäseneksi vuonna 2019 ja valmistuin samana vuonna myös kauppatieteen maisteriksi (Hanken Svenska Handelshögskolan).

Minulla on vahva pohjoismainen tausta, minkä johdosta muiden ulkomaisten yritysten, erityisesti pohjoismaisten yritysten Suomen toiminnoissa tukeminen, sekä Suomen tytäryhtiöiden ja sivuliikkeiden perustamisen kysymykset kuuluvat ydinosaamiseeni.

Työskentelen suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Back to Top