Iikka Sainio

Counsel, Innovation Manager, Helsinki

Yhteystiedot

Puh: +358 10 4244 200

Gsm: +358 50 590 8808

Sähköposti: iikka.sainio@lexia.fi

Praktiikat

ICT ja teknologia, Immateriaalioikeus, Sopimusoikeus, Startup ja kasvuyritykset, Yritys- ja rahoitusjärjestelyt

The Legal 500 - The Clients Guide to Law Firms
Avustan asiakkaitamme liikejuridiikkaan liittyvissä kysymyksissä erityisesti teknologia- ja media-aloilla sekä startup- ja pääomasijoitusaloilla.

 

Teknologia- ja media-alojen osalta minulla on kokemusta muun muassa laajoista järjestelmähankkeista, kotimaisten ja kansainvälisten ohjelmisto- ja teknologialisenssien neuvottelemisesta, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnasta sekä erilaisista kaupallisista yhteistyöjärjestelyistä. Merkittävä osa työstäni liittyy yritysten kansainvälistymiseen tai kansainväliseen liiketoimintaan.

 

Startup-yrityksiin ja pääomasijoitustoimintaan liittyen osallistun uusien liiketoimintamallien suunnitteluun ja niiden toteuttamiseen muun muassa selvittelemällä IP-oikeuksia ja neuvottelemalla niitä koskevia tuotekehitys-, lisenssi- ja siirtosopimuksia. Lisäksi laadin yritysten perustamiseen, hallinnointiin, pääomasijoituksiin ja rahoitukseen liittyviä sopimuksia ja olen mukana yritysjärjestelyissä.

 

Autan asiakkaitamme myös riitatilanteiden ratkaisemisessa. Olen Suomen Asianajajaliiton hyväksymä sovittelija.

 

Juridiikan ohella panostan toimistomme kehityshankkeisiin kuten palvelujen, prosessien ja innovaatiotoiminnan kehittämiseen.

 

Työskentelen paitsi Helsingin toimistollamme myös Tampereella.

Back to Top