Samuli Koskelasta Lexia Asianajotoimiston uusi toimitusjohtaja

09.05.2017

Samuli Koskela Lexia

 

Tulevaisuuden asianajotoimisto Lexia uudistaa johtoaan vastaamaan liiketoiminnan muutosta ja asiakkaiden tarpeita.

 

Samuli Koskela on nimitetty Lexian uudeksi toimitusjohtajaksi 9.5.2017 alkaen. Yhtiön perustajaosakas ja pitkäaikainen toimitusjohtaja Mikko Räsänen siirtyy samalla hallituksen puheenjohtajaksi ja vastaa jatkossa Lexian strategiasta sekä uusien liiketoimintamallien kehittämisestä.

 

”Asianajoalan murroksessa myös asiakkaiden vaatimukset ovat muuttuneet. Myös Lexian on uudistuttava jatkuvasti toimintaympäristön edellyttämällä tavalla ja meidän on tarkasteltava toimintaamme asiakkaan perspektiivistä”, Mikko Räsänen sanoo.

 

Viimeiset viisi vuotta Lexia on ollut yksi Suomen nopeimmin kasvavista asianajotoimistoista. Kannattavan kasvun varmistaminen vaatii nyt panostusta johtamis- ja organisaatiokulttuuriin. Samuli Koskelan mukaan uudistukset tukevat yhtiön liiketoimintaa, kirittävät nopeampaan päätöksentekoon sekä varmistavat kyvyn vastata asiakkaiden, henkilöstön ja muiden sidosryhmien toiveisiin.

 

”Lexian ytimen muodostavat vahva juridinen ammattitaito ja asiakkaan liiketoiminnan ymmärtäminen. Uskallamme myös ottaa kantaa ja etsiä omaperäisiä ratkaisuja. Ratkaisumme tuottavat asiakkaillemme mitattavissa olevaa taloudellista etua ja lisäarvoa”, sanoo toimitusjohtaja Samuli Koskela.

 

Koskela on ollut Lexian osakkaana vuodesta 2005 lähtien ja toiminut hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2013.

Uusia rooleja hallituksessa ja johtoryhmässä

Mikko Räsänen johtama hallitus keskittyy jatkossa strategian rakentamiseen, tulevaisuuden suunnitteluun ja luomaan entistä parempia ratkaisuja Lexian ja asiakkaiden liiketoiminnan moottoriksi. Hallituksessa jatkaa kansainvälisistä asioista ja compliancesta vastaava osakas Olli Kiuru. Uutena hallituksen jäsenenä aloittaa osakas Markus Myhrberg, joka tuo näkemystä erityisesti digitalisaatioon liittyvistä hankkeista.

 

Lexian uudessa johtoryhmässä Samuli Koskela vastaa taloudesta ja strategian täytäntöönpanosta, Jukka Jaakkola asiakkuuksien kehittämisestä sekä myynnistä ja Maria Hämäläinen henkilöstöasioista.

 

Hallituksen ja toimitusjohtajan sparraajana toimivassa Advisory Boardissa jatkavat Pekka Heikkonen, Ari Rahkonen, Kim Hanslin ja Petteri Waldén.

 

Lisätiedot:

 
Toimitusjohtaja Samuli Koskela, puh. 040 588 8323, [email protected]

Back to Top