Pyöränkumin paikkaaja -blogi: Pyörä on, kunpa pääsisi jo ajamaan

23.03.2018

Pyöränkumin paikkaaja -blogi - Lexia

Viimeksi 15-vuotiaana pyöränkumin vaihtanut lakimies Jari Maaranen ryhtyi vuonna 2017 hyväntekeväisyyspyöräily Team Rynkebyn huoltomieheksi. Nyt Jari on edennyt Helsingin tiimin kapteeniksi ja bloggaa vaativaan pyöräilyyn valmistautumisesta kapteenin näkökulmasta. Pyöräilyllä kerätään rahaa Sylva ry:lle ja Aamu Säätiölle.

 

Syksyllä tilatut keltaiset kaunottaret ovat saapuneet ja saaneet arvonsa mukaiset paikat uusissa kodeissaan. Kauan odotetuista perheenjäsenistä on kuvia Facebookin uutisvirrassa kuin vauvoista konsanaan. Ja kyllä niiden kanssa tullaankin viettämään paljon aikaa ja ajamaan kilometrejä niin paljon, että pääsemme turvallisesti matkaan.

Sisäpyöräily alkaa jo tympiä

Lähestyvä ajokausi on siis alkamassa ja pääsemme toivottavasti jo pian pääsiäisen jälkeen maantielle. Syksyllä alkanut sisäpyöräilykausi on mukava vaihtaa raikkaaseen ulkoilmaan. Spinning-pyörässä ei sinällään ole mitään vikaa ja treeni on ollut hyvää ja tarpeellista, mutta kieltämättä maisemat ovat tulleet jo liiankin tutuksi satulassa vietettyjen tuntien aikana.

 

Nämä Team Rynkeby Bianchi -pyörät ovat lähes identtiset viime kauden pyörien kanssa, joten on helpompi varautua sopivilla varaosilla Pariisin pyöräilyn aikana. Jotta pyörät kuitenkin toisistaan erottuisivat niin tämän vuoden pyörässä on hieman eri väritys. Hyvä niin, ei tule meilläkään riitaa vaimon kanssa kumpi on kumman.

 

Meillä menikin sisustus taas uusiksi, kun alakertaan pitää mahtua kaksi keltaista pyörää. Vaimon viime vuoden pyörä jotenkin maisemoitui eteiseen ja nyt se sai kaverikseen uuden uutukaisen, jonka sijoituspaikkaa kuumeisesti pohditaan. Makuuhuone?

Pyöränkumin paikkaaja -blogi: Pyörä on, kunpa pääsisi jo ajamaan - Lexia

Viime ja tämän vuoden malli odottavat yhdessä pääsyä maantielle.

Kilpavarustelu käy kuumana

Ihan tällaisena perusmallina Bianchi on loistava työkalu matkalle Pariisiin. Mutta jo nyt näyttää siltä, että tiimiin on iskenyt kilpavarustelu. Uutta rengasta, vannesarjaa, satulaa, takapakkaa ja vaikka mitä muuta hankittavaa on jo vilissyt tiimin Facebook-keskusteluissa. Mitkä niistä lopulta on tarpeen ja tarpeellisia, on jokaisesta kuskista itsestään kiinni. Mutta jotain sentään: pistosuojatut renkaat säästävät monilta rengasrikoilta matkalla ja ovat siten enemmän kuin hyvä hankinta. Moni vaihtaa myös juomapullotelineet sujuvammin käytettäviksi.

 

Myös ajovaatteemme ovat jo lähestymässä Suomea. Helsingin tiimin ajovaatteissa on ennätykselliset 37 logoa ja siitä erityinen kiitos tiimille sekä sponsoreille. Kuvia niistä tulee näkymään niin tässä blogissa kuin erityisesti Helsingin tiimin Facebook- ja Instagram-tileillä. Käykääpä katsomassa, ihastelemassa ja tykkäämässä.

 

Kun pyörät ja ajovaatteet ovat tulleet, ei puutu kuin hyvät keväiset ajokelit ja pääkaupunkiseutu saa taas nähdä jokakeväisen ilmiön: keltaista on liikkeellä pitkin maanteitä. Toivon mukaan emme liikaa häiritse muita tielläliikkujia, lupaamme käyttäytyä asianmukaisesti ja sitä varten harjoittelemme ajoryhmissä, josta sitten enemmän asiaa seuraavassa blogissa.

 

Pyöränkumin paikkaaja -blogi: Pyörä on, kunpa pääsisi jo ajamaan - Lexia

Pääsiäistipun keltainen uuden uutukainen Bianchi-pyörä ja hieman kuluneempi kapteeni, joka hänkin muuttuu keltaiseksi uusien ajoasujen myötä.

Back to Top