Pyöränkumin paikkaaja -blogi: Laiva on lastattu keltaisella ja mustalla

10.07.2017

 

Viimeksi 15-vuotiaana pyöränkumin vaihtanut lakimies Jari Maaranen ryhtyy hyväntekeväisyyspyöräilyn huoltomieheksi ja bloggaa homman etenemisestä, treenaamisesta ja aikanaan itse pyöräilystä. 

 

Tour de Paris on vihdoin alkanut. Helsingin Kansalaistorilta lähti perjantaina 7.7.2017 reilut 200 pyöräilijää kohti Vuosaaren satamaa. Oli se komea näky! Itäväylän päävärit olivat keltainen ja musta. Tällä kertaa koko ajoletkan edessä ja takana pääväri oli kuitenkin sininen – kuten poliiseilla yleensä. Vaimo pääsi koko Team Rynkeby -ajoletkan vetoon (siis aivan kärkeen) ja liihottelee tätä kirjoittaessani pienessä hytissämme puolen metrin pintaliitoa, oli kuulemma upea kokemus.

Kansalaistorilla oli ilmassa lähdön jännitystä.

 

Nyt on kaikki mahdollinen tehty ja vuorossa on sadonkorjuun aika. Olen hionut kiekon (pyörän vanne sisä- ja ulkokumeineen) vaihtamista – alkaa sujua jo näppärästi. Takakiekkokin menee jo alle minuuttiin, eli pääryhmä ei ehdin kovin kauas rengasrikkoista karkuun.

 

Huoltoporukka on pörrännyt viimeiset päivät pitkin Etelä-Suomea keräämässä jos jonkinlaista tavaraa mukaan reissulle. Kaikki on varmasti tarpeellista, vai mitä mieltä olette seuraavasta: 100 polkupyörän sisäkumia, kymmenkunta ulkokumia, jarrupaloja palapeliksi asti ja jokunen litra puhdistus- ja pesuaineita pyöräilijöiden, pyöräilyvaatteiden ja pyörien pesua varten.

Vihdoinkin tässä vaiheessa.

250:lla karjalanpiirakalla Pariisiin

Sapuskaakin on kerätty niin että heikottaa: parisataa purkkia jugurttia ja rahkaa, yli 100 kiloa lihaa, 10 kiloa härkäpapuja, 250 karjanpiirakkaa, 5 kiloa majoneesia (!!!), yli 20 kiloa juustoa ja hervoton määrä näkkäriä, ruissipsejä ynnä muuta sellaista. Suklaata ja makeisiakin on kilokaupalla. Tiimi ei siis kuole matkalla ainakaan nälkään. Huomaattehan, että kaikki kuusi tiimiä ovat keränneet saman verran ruokaa ja muuta tarpeellista tavaraa. Eli hyvin on valmisteltu, vaan onko jo puoliksi tehty?

 

Ei ihan vielä. Ne reilut 1 200 kilometriä on vielä polkematta. Itse asiaan päästään vasta lauantaina 8.7.2017 Saksan maalla, kun ajetaan illalla satamasta hotelliin. Sunnuntaina starttaa ensimmäinen ”oikea” ajopäivä.

 

Mutta palataanpa hetkeksi takaisin Kansalaistorille. Matkaan meitä oli saattamassa iso porukka, joten fiilis oli kohdillaan. Niin tutut kuin tuntemattomat toivottivat hyvää matkaa kaikille osallistujille ja kannustajia oli mukavasti myös matkan varrella. Tuntuipa todella hyvältä. Kun katselin porukkaa, ei jäänyt pienintäkään epäselvyyttä siitä, etteikö koko jengi polkaise perille Pariisiin. Ja sellaista vauhtia, että Volkkarilla on haastetta pysyä perässä.

 

Täällä laivalla vielä suunnitellaan ja ihmetellään, miten tavaran paljous saadaan mahdollisimman hyvin tungettua kuitenkin liian pieniin huoltoautoihin. Kuulemma ne sinne mahtuvat. Helsingin tiimin huoltojengi on tehnyt viime aikoina ahkerasti töitä yhdessä ja hioutuneet tiimiksi – alammekin jo muistuttaa toisiamme, kuten kuvasta voi päätellä.

 

Täällä laivalla onkin koko ajan ohjelmaa – luulin, että olisi aikaa levätä mutta tiimin laivamatka onkin minuuttiaikataulutettu. Täytyy siis rientää ”Kapteenien kuorolauluun”. Jatkoa seuraa myöhemmin, jos yhteydet pelittää. Reissuni etenemistä voi seurata Tinderissä1.

1 Ei, vaan Lexian Twitter-tilillä (Toim. huom.) sekä avainsanalla #teamrynkeby.

Pyöränkumin paikkaajan aikaisemmat blogit:

25.7.2017 Pyöränkumin paikkaaja -blogi: Sinne ja takaisin – Uskomaton matka Pariisiin

10.7.2017 Pyöränkumin paikkaaja -blogi: Laiva on lastattu keltaisella ja mustalla

20.6.2017 Pyöränkumin paikkaaja -blogi: Pitkät pyöritykset ja mitä niistä opittiin 

5.6.2017 Pyöränkumin paikkaaja -blogi: Mistä on keltaiset pyörät tehty?

5.5.2017 Pyöränkumin paikkaaja -blogi: Ryhmäajossa jokaisella on roolinsa

31.3.2017 Pyöränkumin paikkaaja -blogi: Meille tuli uusi perheenjäsen

10.2.2017 Pyöränkumin paikkaaja -blogi: Pukumiehestä kovakuntoisimmaksi huoltomieheksi

20.1.2017 Pyöränkumin paikkaaja -blogi: Kuinka minusta tuli lakihuoltomies

16.12.2016 Lexia sponsoroi Team Rynkeby -hyväntekeväisyyspyöräilyä – Jari Maaranen bloggaa pitkin kevättä valmistautumisesta

Back to Top