Pyöränkumin paikkaaja -blogi: Kuinka minusta tuli lakihuoltomies

20.01.2017

Team Rynkeby Helsinki

Viimeksi 15-vuotiaana pyöränkumin vaihtanut lakimies Jari Maaranen ryhtyy hyväntekeväisyyspyöräilyn huoltomieheksi ja bloggaa homman etenemisestä, treenaamisesta ja aikanaan itse pyöräilystä. 

 

Kaikkeen sitä suostuu. Vaimo ehdotti autoretkeä Pariisiin. Mikäpä ettei. Heinäkuussa kelitkin olisivat varmasti hyvät ja seura mukavaa. Keleistä en vielä tiedä, mutta seura on osoittautunut jo nyt mukavaksi.

 

Itse ajan Pariisiin autolla, mutta vaimo ja 230 suomalaista sekä kaikkiaan 1 800 pohjoismaista polkijaa fillaroivat perille. Se on 1 200 kilometriä viikossa. Sopii yrittää. Siksi auto riittää minulle. Autoiluun liittyy pieni sivuhomma, eli toimin pyöräilijöiden huoltomiehenä. Minä, joka olen vaihtanut pyöränkumin viimeksi 15-vuotiaana.

 

Kyseessä on Team Rynkeby -hyväntekeväisyyspyöräily, joka kerää varoja syöpään sairastuneille lapsille ja nuorille pyöräilemällä joka kesä Pariisiin. Lapsen sairastuminen syöpään on järkyttävää. Siksi minä olen mukana Team Rynkebyssä. Siksi keräämme rahaa. Siksi porukka on poikkeuksellisen sitoutunutta.

Joukkue maksaa kaikki viulut itse

Joka ainoa Team Rynkebyn keräämä euro menee lyhentämättömänä näille lapsille ja nuorille. Pyöräilijät ja huoltoporukka maksavat kaikki kulunsa itse. Viime syksynä Team Rynkeby lahjoitti Sylva ry:lle 331 795 euroa. Tämän vuoden tavoitteemme on tämän summan reilu ylitys.

 

Työnantajani Lexia on mukana kultasponsorina, mistä kiitos ja kumarrus. Pääkaupunkiseudun maanteillä tiimin treenaajia alkaa näkyä huhtikuussa. Pitäkäähän silmällä, siellä se poljen minäkin, vaikka huoltomies olenkin.

 

Back to Top