Parhaat suomalaiset mobiilipalvelut palkittiin SuomiAreenassa

12.07.2017

Eri liikkumismuodot käteväksi palvelukokonaisuudeksi yhdistävä matkasovellus Whim palkittiin suurimman kansainvälisen potentiaalin omaavana palveluna ja vei pääpalkinnon Paras Mobiilipalvelu 2017 -kilpailussa.

Lexian sponsoroimassa valtakunnallisessa kilpailussa oli kahdeksan sarjaa. Kilpailun tuomariston puheenjohtajana toimi liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.

”Laadukas käyttäjälähtöinen palvelutuotanto on keskeinen tekijä sekä kansallisen digiloikan että kansainvälisen kilpailukykymme kannalta. Kilpailuun osallistuneiden palveluiden korkea taso todistaa osaltaan maamme kuuluvan digitalisaation eturintamaan”, toteaa Berner.

Parhaan kansainvälisen potentiaalin omaavana palveluna palkittu Whim on helsinkiläisen kasvuyrityksen MaaS Global Oy:n kehittämä. Sovelluksen avulla voi kiinteään kuukausihintaan käyttää sekä julkista liikennettä että tietyn määrän niin taksia kuin vuokra-autoakin. Palvelu siis mahdollistaa eri liikkumispalveluiden ostamisen samalta luukulta ja tarjoaa vaihtoehdon auton omistamiselle.

Myös erillisessä hyöty- ja asiointipalveluiden sarjassa palkittiin uudenlainen liikkumissovellus, Tuup. Tuupin avulla käyttäjä voi suunnitella matkareitin, vertailla eri liikkumisvaihtoehtoja ja myös maksaa matkansa. Taksikyytien osalta palvelu voi käyttäjän niin halutessa yhdistää usean käyttäjän kyytejä ja näin mahdollistaa normaalia edullisemman matkan hinnan.

Terveys- ja hyvinvointipalveluiden sarjan voitti puolestaan Kanta.fi. Tuomariston näkemyksen mukaan kansalaisten terveystietojen saaminen yhden palvelun alle mobiililaitteisiin hyvin skaalautuvassa muodossa paitsi tehostaa asiointia niin myös mainiosti tukee uusien terveydenhuollon palvelukonseptien kehittymistä.

”Perinteisempien teemojen lisäksi pyrimme kunnianhimoisesti nostamaan esiin sellaistakin osaamista, johon perustuva kasvu on vasta alkamaisillaan. Odotamme lähivuosina näkevämme suuren murroksen erityisesti tekoälyn ja isojen datamäärien hyödyntämisessä yhä useammilla toimialoilla”, toteaa Digital Forum Finland ry:n toimitusjohtaja Juhani Kivikangas.

Kaikki voittajat ja lisätietoja voittaneista palveluista >> 

(Lähde: Digital Forum Finland)

Back to Top