”Osa Turun historiaa otetaan uudelleen käyttöön” – Turun toimistollamme juhlitaan tupaantuliaisia 2.11.2017

01.11.2017

 

Turun tuomiokirkon vieressä sijaitsevassa toimistomme eli niin kutsutussa Reuterska husetissa juhlitaan torstaina 2. marraskuuta tupareiden merkeissä. Samalla Turun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lauri Kattelus vihkii rakennuksen uudelleen käyttöön.

 

– Asianajotoimistolle sopii hienosti, että uusi toimistomme sijaitsee juuri Turun hovioikeuden presidentille rakennetussa historiaa huokuvassa talossa. Reuterin talo on osa Turun elävää historiaa, ja täältä on hyvä jatkaa laajenemistamme Turussa ja Varsinais-Suomessa, toteaa juristi Aleksi Lundén.

 

Reuterin talo vihitään tupaantuliaisissa käyttöön, ja viralliset avajaissanat lausuu kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lauri Kattelus.

 

Yli 150-vuotias Reuterin talo on alun perin rakennettu vuosina 1861–1863 Turun hovioikeuden presidentille Carl Procopélle. Talon suunnittelivat arkkitehdit Georg Theodor Chiewitz ja Frans Lüchou.

 

Reuterin talo siirtyi Åbo Akademin säätiön omistukseen jo 1920-luvulla, ja talossa on sen jälkeen toiminut esimerkiksi Åbo Akademin kauppakorkeakoulu, yliopiston kurssikirjasto sekä teologinen tiedekunta.

 

Talo kunnostettiin vuosina 2016–2017 ja kauniin talon uusia vuokralaisia ovat meidän lisäksemme Arkkitehtitoimisto Matti Takala.

 

Lisätiedot:

Tuija Hirvonen, viestintäkoordinaattori, puh. 040 1366 711, tuija.hirvonen@lexia.fi

Back to Top