Matias on oikkari valmistumisen kynnyksellä, jonka asianajoala imaisi mukaansa trainee-aikana

30.03.2022

Matias Liespuu on gradua vaille valmis oikeustieteen maisteri, ja tavoitteena on valmistua tämän vuoden aikana. Matiaksen urapolku on kulkenut Lexiassa Junior Traineesta Junior Associateksi, ja työkokemus on muokannut myös urahaaveita uuteen uskoon.  

Matias aloitti Lexian Turun toimistossa Junior Traineena elokuussa 2019 ja työt jatkuivat puolen vuoden jälkeen Legal Traineena. Oma-aloitteisen traineen potentiaali teki vaikutuksen ja Matias haluttiinkin pian vahvistamaan rakentamisen, asumisen ja ympäristöoikeuden -tiimiä. Tämän vuoden maaliskuussa hänet nimitettiin Junior Associateksi.

Lexiassa pääsee käsiksi juridisiin tehtäviin jo trainee-aikana. Monipuoliset työtehtävät opiskeluaikana auttavat opiskelijoita selvittämään, mikä voisi olla se oma juttu eri oikeudenaloista. Näin kävi myös Matiakselle.

– Opiskelujeni alussa en vielä tiennyt, mikä oikeudenala olisi itselle se kiinnostavin. Töiden parissa mielenkiinnon kohteet selkeytyivät ja minun jutukseni kirkastui rakennusjuridiikka sekä ympäristöoikeus, Matias kertoo.  

Oikeudenalan valintaan vaikutti varmasti myös se, että Matias tekee vapaa-ajallaan mielellään töitä käsillään – erilaiset rakennus- ja kunnostushommat harrastusten ohella täyttävät hänen vapaa-aikansa.

– Opintojeni alkuaika tuntui hieman haastavalta, kun yritin päästä kärryille yliopistoarjesta. Toisena vuonna tein ryhtiliikkeen ja opinnot alkoivat sujua. Tässä auttoi erityisesti töiden aloittaminen, sillä jouduin tarkemmin suunnittelemaan aikataulujani yhteensovittaakseni työt ja opinnot, Matias kertoo.

Tenttikirjojen ääreltä tosielämään

Lexiassa Matias on viihtynyt monista syistä.

– Ehdottomasti parasta on hyvä työilmapiiri ja tiivis työyhteisö, jossa saan aina apua työkavereilta. Meillä ei ole sellaista perinteistä “vanhoillista” hierarkiaa, ja voin kysyä apua suoraan vaikka osakkaalta. Myös yhteinen tekeminen vapaa-ajalla on ollut kivaa: on kesäpäivää, padelia, golfia ja muuta yhteistä touhua myös töiden jälkeen, Matias sanoo.

Koska elämä ei ole pelkkää työntekoa, Lexiassa kiinnitetään huomiota työn ja vapaa-ajan tasapainoon.  

– Arvostan joustavaa työnantajaa ja lomat, reissut sekä tentit ovat aina järjestyneet ja työ on senkin vuoksi ollut helppo yhdistää muuhun elämään. Vastavuoroisesti olen itsekin joustanut.

Matias myöntää, että aikaisemmin hänellä ei ollut tarkkaa käsitystä asianajoalasta, ja urahaaveissa oli in-house juristin työ. Mutta kun tenttikirjojen ohelle tuli työkokemusta, myös mieli muuttui.

– Työ asianajotoimistossa on todella mielenkiintoista ja monipuolista, ja siksi asianajomaailma kiinnostaa minua tällä hetkellä yritysjuristin tehtäviä enemmän.

Lexiassa keskitytään asiakaslähtöisyyteen ja liiketoimintaymmärrykseen: juristilla pitää olla käsitys asiakkaansa toimintaympäristöstä, jotta hän kykenee antamaan asiantuntevia neuvoja ja vaihtoehtoja, joiden riskit on tarkkaan punnittu.

– Juristin ymmärrys liiketoiminnasta tuo lisää tehokkuutta yhteistyöhön. Nämä asiat ovat kirkastuneet minulle vasta työelämässä, koulussa niihin ei kiinnitetä huomiota, Matias sanoo.


Kiinnostaako sinua ura Lexiassa? Jätä avoin hakemus tai hae avoimia paikkojamme >>

Back to Top