Lighthouse Development -ohjelma etsii seuraavan sukupolven fintech-yrityksiä – Lexia mukana sparraamassa startuppeja

07.09.2018

Lighthouse Development -ohjelma etsii seuraavan sukupolven fintech-yrityksiä – Lexia mukana sparraamassa startuppeja

Mastercardin ja NFT Venturesin pohjoismaisen ja Baltian yhteistyön tavoitteena on löytää ja olla mukana kehittämässä seuraavan sukupolven fintech-alan startup-yrityksiä. Yhtiöiden lanseeraamassa Lighthouse Development -ohjelmassa fintech-yritykset saavat mahdollisuuden tehdä yhteistyötä Mastercardin ja sen kumppanien kanssa vastatakseen alan muuttuviin tarpeisiin molempia osapuolia hyödyttävällä tavalla.

 

Pohjoismaissa ja Baltian maissa on yli 500 aktiivista fintech-startupia, jotka kehittävät ratkaisuja vastatakseen kuluttajien tulevaisuuden tarpeisiin.

 

”Uskomme, että voimme tarjota uuden alustan kehitykselle ja kasvulle”, sanoo Mats Taraldsson, Mastercardin digitaalisen kehityksen ja fintech-yhteistyön johtaja Pohjoismaissa ja Baltiassa.

 

NFT Venturesilla on erittäin laajaa kokemusta fintech-startupien kanssa työskentelystä Pohjoismaissa ja Baltiassa. Mastercardin kanssa yhteistyössä lanseerattu ohjelma luo yhtiön mukaan monia mahdollisuuksia.

 

”Näemme säännöllisesti varhaisessa vaiheessa olevien yritysten kaipaavan resursseja, ohjausta ja syvää ymmärrystä. Mastercardin kautta ne ovat saatavilla. Kun ajattelen näiden kahden tuomista samaan huoneeseen, näen erittäin paljon mahdollisuuksia”, sanoo NFT Venturesin perustaja, partneri Johan Lundberg.

Yhdistää startupit alan asiantuntijoiden kanssa

Lighthouse Development -kehitysohjelma tuo alan asiantuntijat ja startupit yhteen työpajoissaan. Startup saa oman yhteyshenkilön, joka auttaa heitä pääsemään käsiksi aihealueen asiantuntemukseen, markkinatutkimuksiin ja dataan.

 

Kohderyhmänä ovat fintech-yritykset, jotka työskentelevät sähköisen kaupankäynnin, maksujen, tekoälyn, pankkien avoimien rajapintojen, tietoturvan eli biometriikan, lohkoketjujen ja niihin liittyvien alueiden parissa.

 

Suomessa seuraava Lighthouse Development -työpaja pidetään Lexian toimistolla keskiviikkona 12.9.2018. Mastercardin ja NFT Venturesin lisäksi yrittäjiä ovat sparraamassa OP Pankki, startup-mentorit Susanne Hannestad ja Thand Ringqvist sekä Lexian juristit.

 

”Juridisessa sparrauksessa keskitymme fintech-yritysten oikeudellisiin kysymyksiin ja mietimme, miten sääntelykehikko ja sen muutokset vaikuttavat toimintaan sekä kansainvälistymiseen. Haluamme näyttää, että myös juridiikka on kasvun mahdollistaja. Lexialla on pitkä historia ja vahva osaaminen fintech- ja ylipäänsä startup-yritysten tukemisessa, joten tämä on meille kovin tuttua toimintaa”, kertoo Lexian osakas Olli Kiuru, joka on myös Fintech Finlandin hallituksen puheenjohtaja.

12.9. mukaan osallistuvat startupit

Arkkeo on automaattinen kanta-asiakkuusohjelma, joka helpottaa kuluttajien palkitsemista.

 

Avalo kehittää innovatiivisia, automatisoituja yritystoiminnan pankkisovelluksia, jotka on suunniteltu turvallisuutta, yksinkertaisuutta ja ERP-integraatiota varten.

 

Bankify on henkilökohtainen taloushallintatyökalu, joka on suunnattu 16-25-vuotiaille nuorille käyttäjille. Se mahdollistaa mm. kustannusten jakamisen ja säästötavoitteet.

 

Siru on micropayment-työkalu, joka on perustuu teleoperaattoreiden laskutusteknologiaan.

 

Zignsec tarjoaa pilvipohjaisia ID-ratkaisuja, jotka noudattavat EU:n säännöksiä, kuten rahanpesulakia ja asiakkaan tunnistusvaatimuksiin.

 

Lisätiedot:

Lighthouse Development Programin sivut >>

 

Olli Kiuru, osakas, puh. +358 40 716 8020, olli.kiuru@lexia.fi

Back to Top