Lexian asiakkaista jopa neljä yritystä saivat Business Finlandin Deep Tech Accelerator tuen

18.09.2023

Lexian teknologiatiimin kasvuyritysasiakkaista Elmery, Fepod, ReFaMo ja Pixieray ovat saaneet ensimmäisten joukossa Business Finlandin Deep Tech Accelerator -pilottituen tänä vuonna. Tämä tuki myönnettiin ainoastaan 17 suomalaiselle syväteknologiayritykselle. Se koostuu 400 000 euron puhtaasta tuesta ja 1 000 000 euron lainasta.

Lexia mukana tukemassa ja suojaamassa Deep Tech Accelerator tuen saaneita innovaatioita, kuten:

  • Elmeryn sähkökemiallista menetelmää jalometallien ja haitallisten aineiden erottamiseen
  • Fepodin lääkinnällistä laitetta, jolla voi mitata parasetamolin, opioidien ja muiden kipulääkkeiden pitoisuutta veressä
  • Refamon sovellusta, joka kertoo hitsatun teräsrakenteen jäljellä olevan käyttöiän reaaliajassa
  • Pixierayn linssiä, joka tarkentaa automaattisesti käyttäjänsä katseen tarkennuspisteen mukaan

Onnea tuen saaneille ja kiitos luottamuksesta Lexiaa kohtaan!

Lexialle startup- ja kasvuyritykset ovat aina olleet tärkeä osa palvelutarjontaa, ja tämä on auttanut ymmärtämään monipuolisesti yritysten haasteita niiden alkuvaiheessa. Kasvupolulla tulee usein vastaan erilaisia oikeudellisia kysymyksiä, joihin varautuminen etukäteen on äärimmäisen tärkeää.

Syväteknologiayritykset, eli deep tech -yritykset ovat vahvasti teknologiaan keskittyviä yrityksiä, joiden juuret juontavat usein akateemiseen tutkimukseen.  Nämä yritykset eivät yleensä pyri nopeasti laajoille markkinoille, vaan ne keskittyvät ratkomaan tunnistettuja ongelmia ja voivat parhaimmillaan tuoda merkittäviä muutoksia maailmaan ja turvata yhteiskuntamme tulevaisuutta.

Lexian kokeneet teknologiajuristit auttavat toteuttamaan innovatiiviset ideat menestyksellisiksi kasvustrategioiksi sekä tuovat yritykselle tukea, suojaa ja turvaa matkalla kohti uutta menestystarinaa. Tutustu asiantuntijoihimme täältä >> Tiimi – Lexia

Back to Top