Lexia haluaa olla Suomen ketterin ja asiakaskeskeisin asianajotoimisto

08.03.2016

Haluamme olla Suomen ketterin ja asiakaskeskeisin asianajotoimisto. Tukeaksemme tätä tavoitetta täydensimme hiljattain Advisory Boardiamme vahvoilla ammattilaisilla, kun ryhmän uusiksi jäseniksi liittyivät Ari Rahkonen ja Pekka Heikkonen.

Digitalisaatio nostaa palvelutasoa ja odotuksia

Ari Rahkonen tunnetaan parhaiten Suomen Microsoftin entisenä toimitusjohtajana. Tällä hetkellä Ari toimii Startup-yrittäjänä ja hallitusammattilaisena.

”Lexialla on otollinen mahdollisuus luoda digitalisuuden avulla asiakkailleen uudenlaisia palveluita. Lexialaiset ovat todella sitoutuneita ja haluavat olla mukana toteuttamassa tätä muutosta. Siksi uskon voivani auttaa Lexiaa liiketoiminnan kehittämisessä”, Ari Rahkonen perustelee liittymistään Advisory Boardiin.

”Tahdomme tuoda digitaaliset palvelumallit asianajotoiminnan arkeen. Olen ollut 30 vuotta digitaalisen liiketoiminnan ytimessä, joten osaamiselleni ja näkemyksilleni on varmasti käyttöä”, Ari Rahkonen jatkaa.

Strateginen ajattelu ja uudet liiketoimintamallit luovat asiakasarvoa myös asianajoalalla

Pekka Heikkonen on pitkän linjan yritysjohtaja, muutosjohtaja ja neuvonantaja. Hän on toiminut pitkään koneenrakennuksen sekä perusmetallin toimialoilla, ja hallitustyöskentelyn kautta kokemusta on kertynyt myös laajemmin. Pekalla on kosolti kontakteja Lexian nykyiseen ja tulevaan asiakaskuntaan. Hän on tehnyt paljon käytännön strategiatyötä, hakenut lisäoppia Harvard Business Schoolista ja ollut mukana erilaisissa yritysjärjestelyissä.

”Olemme Lexian huippujuristien kanssa löytäneet uuden liiketoimintamallin, josta asiakkaat hyötyvät entistä enemmän. Lexia muuttuu nopeasti asiakkaiden ja markkinoilla vallitsevien muutosvoimien edellyttämään suuntaan. Odotamme pian onnistumisia aivan uusilta alueilta”, Pekka Heikkonen kertoo.

Digitalisaatio muokkaa asiakkaiden odotuksia, mutta myös mahdollistaa uudenlaisen palvelutason tarjoamisen. Jotta pääsemme tavoitteeseemme, tarvitsemme avuksi joukon eri liiketoiminta-alueiden asiantuntijoita.

”Olemme kehittäneet asiakaskeskeisyyttä ja -kokemusta sekä jalostaneet kehitysharppaukseen vaadittavia perusasioita. Asiakaskeskeinen ketteryys edellyttää muutosta perinteisen asiantuntijaorganisaation ajattelussa. Lexiassa tämä tarkoittaa sitä, että huippujuridiikkaa harjoitetaan tiimiorganisaatiossa positiivisessa ja toisiamme sparraavassa startup-hengessä. Johdamme yrityskulttuuria ja ajattelua tulevaisuuteen ja rakennamme huomisen asianajotoimistoa koko henkilöstön voimin. Tällaisessa muutoksessa Advisory Boardin monialainen näkemys ja kokemus on meille korvaamatonta, ja uskomme sen tuovan meille merkittävää kilpailuetua”, toimitusjohtaja, asianajaja Mikko Räsänen kertoo.

Muita Lexian Advisory Boardin jäseniä ovat Kim Hanslin ja Petteri Walldén.

Back to Top