Lexia avusti Plugit Finland Oy:tä sen osakekannan myynnissä DIF Capital Partnersille

03.12.2021

Plugit on yksi Suomen suurimmista sähköisen liikenteen laite-, palvelu- ja järjestelmätoimittajista. Infrastruktuurisijoittaja DIF Capital Partners on sopinut ostavansa 71 % osuuden Plugitin osakekannasta. Samalla DIF Capital Partners investoi merkittävästi Plugitin kyvykkyyteen kasvattaa suomalaisen ja kansainvälisen sähköisen liikkumisen markkinaa.

Plugit tunnetaan latausteknologian edelläkävijänä, mutta erityisesti asiakaslähtöisistä palveluratkaisuista ja avaimet käteen -palvelusta, joka sisältää ratkaisusuunnittelun, latauslaitteet, ylläpidon ja pilvipohjaisen hallintasovelluksen.

DIF aikoo investoida noin 100 miljoonaa euroa Plugitin CaaS-palvelun (Charging-as-a-Service) merkittävään laajentamiseen. Palvelu on asiakkaille yksinkertainen tapa hankkia yrityksen tai sen asiakkaiden tarvitsema sähköisten ajoneuvojen latausratkaisu ilman merkittävää omaa pääomaa. Samalla asiakkaat saavat käyttöönsä kumppanin, jolla on vuosien osaaminen sähköisen liikenteen latausjärjestelmien ja palvelujen hallinnasta.

Yrityskaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2021 loppuun mennessä. Plugitin nykyinen johto jatkaa edelleen yrityksessä omistajina ja operatiivisessa toiminnassa. Yritys on perustettu vuonna 2012 ja se työllistää yli 60 henkilöä. Vuoden 2021 liikevaihto on noin 13 miljoonaa euroa.

Markus Myhrberg toimi kaupassa Plugitin avustajana ja vastasi muun muassa salassapitosopimuksista sekä IPR- ja tietosuoja-asioiden järjestämisestä.  

Lisätiedot:

Markus Myhrberg, puh.: +358 40 505 5343, markus.myhrberg@lexia.fi

Back to Top