Jari Määttä nimitetty Counseliksi – Lexian työoikeustiimi sai vahvistusta

29.09.2021

Työoikeuteen erikoistunut asianajaja Jari Määttä on nimitetty Counseliksi 1.8.2021 alkaen.

Jari Määtän tausta on monipuolinen: hän on opiskellut aikaisemmin kemiaa, matematiikkaa sekä liikuntahallintoa. Jälkimmäisiin opintoihin liittynyt urheiluoikeuden kurssi sytytti kipinän hakea Rovaniemen oikeustieteelliseen ja juridiikan maailma tempaisi miehen mukaansa.

Viimeiset kymmenen vuotta Jari on työskennellyt asianajotoimistossa keskittyen työoikeudellisiin asioihin ja riitojen ratkaisuun työntekijäpuolen edustajana. Tässä tehtävässä hänelle on kertynyt paljon istuntopäiviä ja kokemusta käräjöinnistä. Lexiassa näkökulma vaihtuu, sillä edustamme työnantajapuolta.

”Lexiassa hyödynnän kokemustani pöydän toiselta puolelta ja sovellan oppimiani näkökohtia. Tavoitteena on, että asiakkaidemme esimerkiksi työsuhteisiin liittyvät erimielisyydet eivät kärjistyisi kalliiksi, oikeudessa käytäviksi riidoiksi vaan asioihin löydettäisiin yhteisymmärrys ilman käräjöintiä. Asiakaskunnassamme on myös kansainvälisiä yrityksiä, joka tuo työhöni mielenkiintoista monipuolisuutta”, Jari Määttä sanoo.  

Yritysten näkökulmasta työoikeuden saralla tapahtuu tänä syksynä paljon. Ensi vuonna voimaan astuva uusi yt-laki vaatii toimenpiteitä ja kehittämistyötä. Lisäksi Metsäteollisuuden ja Teknologiateollisuuden päätös paikalliseen sopimiseen siirtymisestä on herättänyt yrityksissä paljon kysymyksiä. Paikallinen sopiminen tuo työnantajalle joustoja, mutta myös epävarmuuksia ja tarkkaan harkittavia asioita. Myös näissä asioissa Lexia on asiakkaidensa tukena ja hakee liiketoimintalähtöisiä ratkaisuja.  

”Jarin pitkällä kokemuksella on kysyntää ja hänen osaamisensa täydentää tiimiämme erinomaisesti niin Pohjois-Suomessa kuin valtakunnallisesti”, työoikeuspraktiikan vetäjä ja partneri Tomi Korpiola kertoo.

Jari työskentelee Oulun toimistollamme.

Lisätiedot:
Tomi Korpiola, työoikeuspraktiikan vetäjä, partneri, puh. +358 50 593 4511, tomi.korpiola@lexia.fi

Back to Top