Fintech Finland -yhdistys perustettiin edistämään kotimaisten Fintech-yritysten kansainvälistymistä ja innovaatioita

08.11.2017

työaikajärjestelyiden joustomahdollisuudet Lexia

Joukko Suomen johtavia Fintech-toimijoita ja -asiantuntijoita kokoontui 30.10.2017 Lexian toimistoon Fintech Finland -yhdistyksen perustamiskokoukseen. Toimiala kasvaa valtavalla nopeudella ja haastaa uusilla teknologioillaan perinteiset toimijat.

 

Yhdistyksen taustajoukoissa on häärinyt Fintech Executive Community Finlandiksi kutsuttu vapaamuotoinen ryhmä toimijoita, jotka ovat halunneet tehdä Suomen Fintech-osaamisesta maailmanlaajuisen menestystarinan. Ryhmän tavoitteena on ollut saattaa perinteiset toimijat kuten pankit, maksupalveluntarjoajat, varainhoitotalot, rahoittajat, pääomasijoittajat ja toisaalta finanssialan muut toimijat kuten Suomen pääomasijoitusyhdistys, Nasdaq, Nets, Tekes ja itse Fintech -yritykset saman pöydän ääreen. Ryhmä on tavannut myös muiden Pohjoismaiden Fintech-toimijoita ja -yhteisöjä. Tapaamisten ja keskusteluiden pohjalta syntyi tarve perustaa Suomeen oma yhdistys.

 

Yhdistyksen tarkoituksena on luoda Suomesta Fintech hub, jonne sekä tulee ja josta lähtee kansainvälisiä menestystarinoita. Yhdistyksen perustamiskokouksessa hallituksen jäseniksi valittiin Sampsa Laine/Nordea, Olli Kiuru/Lexia Asianajotoimisto, Nina Rudanko/Nasdaq Helsinki, Kirsi Larkiala/Grannenfelt Finance Oy, Liisa Välikangas/Hanken, Hannes Helenius/FA Solutions, Harry Brade/M&M Partners, Anu Honkalinna/AXA Partners ja Antti Kosunen/Nestholma. Hallitus valitsi yhdistyksen puheenjohtajaksi Olli Kiurun Lexia Asianajotoimistosta.

 

Yhdistys lanseerataan Tekesin järjestämässä D.Day for Fintech -tapahtumassa 5.12.2017 >>

Tutustu lisää Fintech Finlandiin

Lisätiedot:

Olli Kiuru, Partner, puh. +358 40 7168 020, olli.kiuru@lexia.fi

Back to Top