Elina Ruha on Lexian Rouva Raha

18.12.2018

Elina Ruha on Lexian Rouva Raha

Työkaverit nimesivät Elinan Rouva Rahaksi heti ensimmäisen työviikon aikana ja nimi jäi elämään – syystäkin. Elina on moderni talousjohtaja, joka tuntee numeroiden lisäksi bisneksen ja sen mahdollisuudet.

 

Elina toimii toimitusjohtaja Samuli Koskelan oikeana kätenä, joka hyödyntää Elinan tuottamaa tietoa ja perusteltuja suosituksia. Datan sanontaankin nykyään olevan organisaation elinehto. Se erottaa mielipiteet tosiasioista ja tarjoaa kilpailuetua.

 

– Talousosaston on tärkeää tuottaa luotettavaa, oikea-aikaista, ennakoivaa ja oivaltavaa dataa johdon päätöksen teon tueksi, Elina sanoo.

 

– Liiketoimintamallien muutokset muuttavat myös hinnoittelumalleja. Perinteisessä tuntilaskutuksessa hinnoitteluriski on asiakkaalla, mutta hinnoittelumallien muuttuessa riski siirtyy enemmän asianajotoimistolle, kuten kaikilla muillakin palvelualoilla on tapahtunut. Näin myös ennustettavuuden ja oikean tiedon saaminen korostuu. Tämä taas tarkoittaa sitä, että asianajotoimisto ei pärjää ilman uudenlaisia kyvykkyyksiä, Samuli toteaa.

 

Talouselämä listasi perinteisesti syksyllä Suomen suurimmat liikejuridiikan asianajotoimistot. Listaus osoitti jälleen liikejuridiikan olevan kannattavaa toimintaa: alan keskimääräinen liiketulos on yli 30 prosenttia liikevaihdosta, kun yleensä hyvänä pidetään yli 10 prosentin liikevoittoa. Lexia on ollut jo vuosia Suomen nopeimmin kasvava asianajotoimisto ja sijoittuminen nyt listan sijalle 15. saa talousjohtaja Elina Ruhan nyökyttelemään hyväksyvästi.

 

– Olemme tyytyväisiä sijoitukseemme, mutta seuraavalla strategiakaudella tavoittelemme listan kärkeä, hän hymyilee.

Arvonluonti on yrityksen yhteinen ajuri

Asianajoala on vahvassa murroksessa: asiakkaat kiinnittävät entistä enemmän huomiota juridiikan ennakoitavuuteen, liiketoimintalähtöisyyteen sekä riskienhallintaan, ja kilpailu toimeksiannoista on kovaa.

 

– Lexiassa arvonluonti asiakkaalle on ollut keskiössä tähänkin asti, mutta jatkossa se korostuu entisestään. Näemme, että asiakkaille luodun arvon myötä myös me kasvamme ja voimme hyvin, Elina summaa.

 

Digitalisuus vaikuttaa tietenkin vahvasti myös taloushallinnon kehittämiseen. Elinan mielestä teknologian kehityksessä on pysyttävä mukana ja kokeiltava rohkeasti uusia asioita. Lexiassa taloudessa otetaankin aktiivisesti käyttöön digitaalisuuden tuomia uusia työkaluja ja muutoksia tapahtuu kaikilla osa-alueilla.

 

– Lexiassa on rohkeutta sekä tahtoa disruptoida alaa ja minä olen täällä tukemassa nimenomaan kehityshankkeita ja uusia liiketoimintamalleja.

 

Talousihmisiä tupataan pitämään tarkan talouden ihmisinä ja asiantuntijana. Mutta milloin Rouva Rahan harkinta pettää ja hinnalla ei ole väliä?

 

– Harkinta ei toki petä tiukassakaan tilanteessa, mutta hinnan merkitys vähenee, kun ostokseni liittyvät arvovalintoihin tai hyvään mieleen, Elina nauraa.

 

Teksti: Tuija Hirvonen

Back to Top