Eduskunta hyväksyi tupakkalain uudistuksen

22.06.2016

Lakiuudistuksen myötä vuoden 2017 alusta lukien taloyhtiöt voivat hakea kunnalta tupakointikiellon huoneistoparvekkeille ja -pihoille sekä huoneistoihin, jos savu voi kulkeutua muutoin kuin poikkeuksellisesti toisen huoneiston ulko- tai sisätiloihin.

Huoneistojen osalta kiellon edellytykset ovat ulkotiloja tiukemmat, sillä kielto voidaan määrätä asuinhuoneistoon vain, jos savun kulkeutumista ei voida rakenteita korjaamalla kohtuudella ehkäistä. Lisäksi asukkaalle on varattava mahdollisuus omin toimenpitein ehkäistä savun kulkeutuminen.

Kiellon hakemiseen riittää ensi vuonna Isännöintiliiton ja Kiinteistöliiton mukaan yhtiökokouksen enemmistöpäätös, eikä savun aiheuttamia terveyshaittoja tarvitse enää osoittaa. Ennen tupakointikiellon hakemista taloyhtiön on kuultava niitä asukkaita, joiden hallitsemia tiloja kielto koskee.

Uusien tupakointikieltojen hakemisesta odotetaan vielä tarkempia määräyksiä tupakkalakia täydentävällä asetuksella. Edelleen haitankokijan ensimmäisen keinon häiritsevän tupakansavun ilmaantuessa tulisi olla asiasta keskustelu tupakoitsijan kanssa.

Annamme mielellämme lisätietoja:
Associate Salla Sofia Vartiainen, puh.+358 44 0995 588, sallasofia.vartiainen@lexia.fi

Back to Top